Борусия Мьонхенгладбах спечели с 4:2 срещу гостуващия Фрайбург и се

...
Борусия Мьонхенгладбах спечели с 4:2 срещу гостуващия Фрайбург и се
Коментари Харесай

Борусия Мьонхенгладбах превзе върха в Бундеслигата

Борусия Мьонхенгладбах завоюва с 4:2 против гостуващия Фрайбург и се завърна на върха на класирането след 13-ия кръг на немското футболно състезание.

Възпитаниците на Марко Розе записаха пети следващ домашен триумф в Бундеслигата и с актив от 28 точки изпревариха с точка водача от през вчерашния ден Република България Лайпциг.

Фрайбург прекъсна серия от четири мача без проваляне и остана на шестото място с 22 точки.

Борусия имаше игрово предимство, сътвори много повече положения и справедливо стигна до успеха. Маркъс Тюрам откри резултата още в третата минута с добавка от близко, само че след три минути гостите изравниха след чудесно изпълнен директен свободен удар от 20 метра на Жонатан Шмид.

След серия от пропуски до почивката, в това число анулиран гол на Бреел Емболо поради засада и удар в гредата на Тюрам, домакините поведоха в първата си офанзива за второто полувреме. Патрик Херман проби от ляво и пусна към Емболо, който от близко простреля Марк Флекен.

Три минути по-късно Борусия получи дузпа, само че Емболо стреля в гредата от бялата точка, а при добавката на Флориан Нойхаус вратарят Флекен направи ужасно избавяне.

Две минути по-късно Емболо се оправдава с добра асистенция за Херман, който направи 3:1 със засечка на празна врата от 6-7 метра.

Лукас Хьолер понижи за 2:3 в 58-ата минута, откакто засече с глава центриране от фаул от ляво на Кристиан Гюнтер.
Емболо реши всичко с втория си гол в срещата в 71-ата минута след извеждащо подаване на Нойхаус./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР