Борусия (Мьонхенгладбах) спечели с 4:2 сблъсъка с Борусия (Дортмунд) от

...
Борусия (Мьонхенгладбах) спечели с 4:2 сблъсъка с Борусия (Дортмунд) от
Коментари Харесай

Борусия посече Борусия в невероятно футболно шоу

Борусия (Мьонхенгладбах) завоюва с 4:2 конфликта с Борусия (Дортмунд) от 15-ия кръг на Бундеслигата. Двата отбора сътвориха извънредно зрелищен мач, в който бяха маркирани общо 6 гола в двете порти, а умерено можеха да паднат и още толкоз. Йонас Хофман (4`), Рами Бенсебаини (26`), Маркюс Тюрам (30`) и Куадио Коне (46`) бяха точни за домакините, до момента в който Юлиан Брант (19`) и Нико Шлотербек (40`) бяха точни за гостите.

Головото шоу започва още в 4-тата минута. Ларс Щиндъл напредна през центъра и пусна извеждащ пас за Хофман, който изскочи в наказателното поле и означи за 1:0.

Вестфалци обаче се окопитиха и в 19-ата минута възвърнаха равенството. Джуд Белингам с прелестен прехвърлящ пас откри Юлиан Брант зад отбраната, той овладя и с шут от воле бе прецизен за 1:1.

Домакините обаче бързо възвърнаха преднината си. В 26-ата минута след центриране от фаул Рами Бенсебаини се разписа с глава за 2:1.

В 30-ата минута падна и трети гол за " кончетата ". Маркюс Тюрам се възползва от неточност в защитата на противника, напредна на скорост, финтира вратаря и означи за 3:1.

Дормунд обаче не се съобщи и сътвори поредност от положителни положения, преди в 40-ата минута да понижи изоставането си. При едно центриране от корнер Никлас Зюле стреля с глава, ударът му бе избавен, само че при добавката Шлотербек вкара за 3:2.

И когато се очакваше гостите да натиснат и да опитат да изравнят през второто полувреме, очакванията им бяха попарени още в самото начало. В 46-ата минута Коне получи несмущаван пред наказателното поле и с изстрел по земя съумя да провре топката през купа от бранители и да откри вратата за 4:2.

Мьонхенгладбах означи и пети гол, който обаче не бе зачетен поради нарушаване на Тюрам при отнемането на топката от Хумелс.

В последна сметка мачът приключи при резултат 4:2 и Борусия (Мьонхенгладбах) справедливо ликува. Така тимът събра актив от 22 точки и се изкачи до 7-ата позиция в класирането. Борусия (Дортмунд) пък завършва годината с втора поредна загуба, като резервира 6-ата си позиция с 25 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР