Борусия Дортмунд записа своята победа №800 в германската Бундеслига и

...
Борусия Дортмунд записа своята победа №800 в германската Бундеслига и
Коментари Харесай

Ударно завръщане на Борусия Дортмунд в Бундеслигата

Борусия Дортмунд записа своята победа №800 в немската Бундеслига и то в най-дългоочаквания мач в света на футбола!

След насилствена пауза от над два месеца поради пандемията от ковид „ жълто-черните “ продължиха серията си от триумфи, разгромявайки вкъщи Шалке 04 с 4:0 в Рурското дерби от XXVI кръг.

С него пристигна и формалният рестарт на сезона в Германия, а най-свирепото дерби в страната бе белязано от голям брой противоепидемични ограничения.

Освен, че се игра пред празни трибуни, по време на срещата футболистите нямаха право да честват дружно попаденията, нито пък да получава инструкции от треньора, в случай че са на по-малко от два метра разстояние и той е свалил наложителната другояче маска за лице.

Резервите също бяха подредени на разстояние, като измежду тях бе и огромната звезда на домакините Джейдън Санчо. Те бяха лишени от услугите още на капитана Марко Ройс, Аксел Витцел и Емре Джан, само че все пак не оставиха никакви шансове на своите посетители.

Освен всичко друго, по време на загрявката контузия получи младокът Джовани Рейна, който трябваше да е титуляр за първи път в Бундеслигата, само че в последна сметка остана отвън групата.

Вместо него от първата минута стартира Торган Азар, който се отличи с гол и асистенция. Същото стори и водещият изпълнител на „ жълто-черните “ Ерик Холанд, две попадения вкара Рафаел Герейро, до момента в който с две асистенции блесна Юлиян Бранд.

Домакините започнаха вихрено и можеха да открият резултата скоро след дълго чакания от всички футболни почитатели начален съдийски сигнал.

Холанд обаче бе изпреварен в последния момент от вратаря на гостите, а малко по-късно домакините желаеха дузпа, само че претенциите им не бяха почетени след разглеждане на обстановката с ВАР.

В 24-ата минута още веднъж Холанд бе покрай гола, откакто бранител на Шалке почисти неубедително с глава и стрелецът имаше опция да насочи удар по диагонала, но не откри задачата.

В ответната офанзива Мануел Аканджи също не съумя да се намеси безапелационно в пеналта, където противник се ориентира най-добре и нанесе мощен изстрел, който обаче бе избавен от Роман Бюрки.

Това бе и една от дребното намеси в мача на швейцарския вратар, записал своя юбилеен дуел №200 за Борусия, само че пък се оказа основна, тъй като съвсем незабавно след нея домакините поведоха.

В 29-ата минута те проведоха страхотна офанзива, при която Юлиян Бранд отклони технично към Торган Азар, а той достави отлично центриране към Ерик Холанд и последният засече от придвижване в мрежата на гостите - 1:0.

Голът бе десети през сезона за купения предишното лято норвежец и под номер 2500 във вратата на Шалке в исторически проект.

За страдание на „ кралскосините “ идващото попадение не закъсня, защото в последната минута на първата част вратарят им не почисти добре топката и тя бе овладяна от домакините.

После Бранд я подаде в кулоар към връхлитащия в пеналта Рафаел Герейро, а той с изстрел по диагонала удвои задатъка на Борусия.

Така почивката пристигна при резултат 2:0 в интерес на „ жълто-черните “.

Скоро след нея те оформиха класиката след нова отлична офанзива в 48-ата минута.

Тя бе приключена от Торган Азар, който се възползва от втората в мача асистенция на Бранд, откакто самичък подаде за първото попадение в огромния футбол след пандемията.

По този метод Борусия поведе с 3:0 за по-малко от 50 минути игра и на процедура реши огромното дерби в немския футбол още преди да е изминал първия час игра.

Скоро, откакто това стана факт, пристигна и четвъртият гол. Той още веднъж бе дело на Рафа Герейро, този път след превъзходен пас на Холанд – 4:0.

Така в последна сметка Борусия записа първата си домакинска победа в Рурското дерби от 2015 година насам и регистрира пети следващ триумф в Бундеслигата. Благодарение на него хората на Люсиен Фавър събраха 54 точки и към този момент са единствено на една от водача и първенец Байерн, който обаче е с мач по-малко.

Шалке остана с 37 в своя актив и без триумф в постоянното време на последните си 10 мача от всички шампионати, като в предходните си пет турнирни визити даже не съумя да се разпише.

Борусия Дортмунд – Шалке 4:0
1:0 Холанд 29
2:0 Герейро 45
3:0 Торган Азар 48
4:0 Герейро 63 /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР