Борусия (Дортмунд) спечели важното си гостуване на Волфсбург с 2:0

...
Борусия (Дортмунд) спечели важното си гостуване на Волфсбург с 2:0
Коментари Харесай

Борусия взе важните 3 точки във Волфсбург

Борусия (Дортмунд) завоюва значимото си посещение на Волфсбург с 2:0 и се приближи на една точка от водача Байерн. " Жълто-черните " имаха игрово предимство и поведоха преди почивката. В началото на второто полувреме " вълците " можеха да изравнят, само че попадение на Ашраф Хакими и червен картон за Феликс Клаус сложиха завършек на разногласието.
 На живо: Волфсбург - Борусия (Дортмунд) онлайн
Волфсбург - Борусия (Дортмунд) 0:1, голове на Гереро и Хакими

Ще спрат ли " вълците " един от кандидатите за купата?

Само в първите няколко минути домакините имаха минимално превъзходстово. Много бързо футболистите от Дортмунд се настаниха в половината на противника и през огромна част от времето владееха топка.

Гостите играеха доста търпеливо и по тази причина ситуациите липсваха. Все отново в 33-ата минута те откриха резултата след хубава композиция отдясно. Азар подаде паралелно на врата, Халанд се размина с топката, само че Гереро връхлетя на задната греда и нямаше по какъв начин да сбърка от близко.

Попадението не промени нищо. " Жълто-черните " продължиха да търсят нов гол, до момента в който домакините доиграха полувремето без да сътворят нищо значително.
 Снимка 480669
Източник:

След почивката играчите на Волфсбург се съживиха и направиха няколко съществени пропуща. Защитата на Дортмунд се пропука, само че щастието беше на страната на гостите при удар в гредата на Щефен.

Фавр пусна в игра Дежейдън Санчо на мястото на изтощения Брандт и англичанинът се отблагодари с аситенция. Той лиши топката в центъра, напредна отдясно и даде прелестен извеждащ пас на Хакими, който на скорост вкара втори гол в 78-ата минута.

Малко по-късно Феликс Клаус си създаде непотребен червен картон, показан след ВАР и дефинитивно всичко завърши в мача. В края на срещата Ерлинг Халанд пропусна да вкара дежурния си гол, само че от него по този начин и нямаше потребност.

Така Борусия има 57 точки, с една по-малко от Байерн, който след час ще семейства на Айнтрахт (Франкфурт). Волфсбург остана с 39 точки и продължава с комлекса " Дортмунд ".
 Снимка 480659
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР