Борусия (Дортмунд) спечели с 2:1 в гостуванеето си на Бохум

...
Борусия (Дортмунд) спечели с 2:1 в гостуванеето си на Бохум
Коментари Харесай

Гол от 50 метра помогна на Дортмунд да премине през коравия Бохум

Борусия (Дортмунд) завоюва с 2:1 в гостуванеето си на Бохум в дуел от 1/8-финалите за Купата на Германия. Двата гола за гостите бяха дело на Емре Джан (45’) и Марко Ройс (70’), а сред тях Кевин Щьогер (64’) съумя да означи от дузпа.

Футболистите на Борусия Дортмунд започнаха добре дуела и на три пъти пропуснаха отлични положения в първите 25 минути. Първо Алер стреля рисково още в 7-ата минута, Риман трябваше да прави уверено избавяне и в 14-ата и 24-ата минути след положителни изстрели на Юлиан Бранд и Джейми Би

ноу-Гитенс.

Играчите на Един Терзич въпреки всичко стигнаха до преднина в добавеното време след извънредно атрактивно попадение на Емре Джан, който се възползва от неприятно изчистване на вратаря на Бохум, пое топката към централния кръг и с удар от към 50 метра я прати в опразнената врата за 0:1

Бохум имаше идеална опция да изравни в 55-ата минута, когато Кристофър Антуи-Аджей бе изведен в съвършена обстановка, само че Грегор Кобел излезе напред и избави. Малко по-късно той още веднъж трябваше да се намесва уверено в сложна обстановка. Играчите на Томас Леч получиха дузпа в 64-ата минута заради игра с ръка на състезател в жълто. Кавин Щьогер застана зад топката и изравни резултата.

Играчите на Борусия (Дортмунд) още веднъж се оказаха напред в резултата в 70-ата минута след отлична контраофанзива и извеждане на Джуд Белингам зад тила на защитата, а той откри паралелно Марко Ройс, който нямаше проблем да се разпише в опразнената врата за 1:2. В добавеното време двата отбора си размениха още по едно по-сериозно състояние до края на дуела, само че до нови голове не се стигна. Така дортмундци се класираха за идната фаза за Купата на Германия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР