Борусия (Дортмунд) се провали в опита си да спечели титлата

...
Борусия (Дортмунд) се провали в опита си да спечели титлата
Коментари Харесай

`Байерн шампион в уникална драма, жесток провал за Борусия

Борусия (Дортмунд) се провали в опита си да завоюва купата в Германия. „ Жълто-черните “ имаха задатък от две точки пред Байерн преди последния кръг, само че едвам се добраха до 2:2 против Майнц вкъщи. В същото време баварците завоюваха с 2:1 гостуването си на Кьолн и изпревариха Дортмунд по голова разлика за първото място в крайното класиране на Бундеслигата.

Началото на мача в Дортмунд бе шокиращо за домакините. Майнц повече в 15-ата минута, когато Едимилсон центрира от корнер и бранителят Андреас Ханче-Олсен осъществя с глава. Веднага по-късно Борусия получи опция да отговори. Рафаел Герейро бе съборен в наказателното поле и след намесата на ВАР последва дузпа. Себастиан Алер застана зад топката, само че ударът му бе избавен от вратаря на гостите.

И с цел да станат нещата още по-трудни в 24-ата минута Майнц осъществя втори гол. Този път Джей-Сун Лий откри Карим Онисиво, който се разписа с глава и направи 2:0 за Майнц.

По това време Байерн към този момент водеше, откакто в осмата минута Кингсли Коман прати топката в далечния ъгъл за 0:1. Последва греда за баварците на Томас Мюлер преди в 44-ата минута Сане да вкара втори гол, който обаче бе анулиран поради игра с ръка.

В 69-ата минута Рафаел Герейро върна един гол за Борусия след пас на Джио Рейна. Малко по-късно Кьолн получи дузпа. Гнабри игра с ръка, а в началото рефера отсъди свободен удар, само че ВАР прегледа ситуацията и се оказа, че нападателят прави нарушаването в наказателното поле. Любичич осъществя от бялата точка и освен това състояние купата бе за Борусия.

„ Жълто-черните “ продължиха с пропуските и в 89-ата минута Байерн вкара. Джамал Мусиала осъществя с удар от границата на наказателното поле и даде купата на баварците.

В 96-ата минута Зюле се разписа за 2:2 на мача в Дортмунд, само че това това не бе задоволително и разочарованието остана за Борусия.

Други резултати:

Борусия М – Аугсбург 2:0

Бохум – Байер Леверкузен 3:0

Айнтрахт – Фрайбург 2:1

Република България Лайпциг – Шалке 4:2

Щутгарт – Хофенфайм 1:1

Унион Берлин – Вердер 1:0

Волфсбург – Херта 1:2.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР