Борусия Дортмунд се наложи над Унион Берлин с 2:0 като

...
Борусия Дортмунд се наложи над Унион Берлин с 2:0 като
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд се завърна в топ 4 след важна победа, Лайпциг постигна разгром

Борусия Дортмунд се наложи над Унион Берлин с 2:0 като посетител на „ Стадиона на Старото лесничейство “ в мач от 24-ия кръг в Бундеслигата. Първото попадение в срещата падна в 41-ата минута, когато прецизен бе Карим Адейеми, а Иън Маатсен постави точката на разногласието след гол в последната минута от постоянното време. След този триумф Борусия Дортмунд събра 44 точки в актива си, заемайки 4-то място във краткотрайното класиране, до момента в който Унион Берлин е на 14-та позиция с 25 пункта.

Борусия Дортмунд съумя да поведе в 41-ата минута, когато Никлас Фюлкруг продължи топката към Карим Адейеми, който бе позициониран по дясното крило. Младият нападател на „ жълто-черните “ навлезе във вътрешността и с мощен удар от границата на наказателното поле порази задачата.

Първото по-опасно състояние през второто полувреме бе на сметката на Унион. В 56-ата минута Кевин Фоланд се възползва от рикошет в наказателното поле и стреля от близка отдалеченост, само че Майер внимаваше и отрази.

До края на дуела Борусия Дортмунд продължи да държи самодейността и затвори мача след попадение на Иън Маатсен в 90-ата минута. Крайният защитник направи страховит самостоятелен рейд, който приключи с удар в долния ляв ъгъл на вратата на Унион Берлин.

Република България Лайпциг завоюва с 4:1 гостуването си на Бохум в среща от 24-ия кръг на немската Бундеслига. Максимилиан Витек откри в 7-ата минута, само че Дано Олмо възвърне равенството след половин час игра.

" Биковете " удариха на три пъти в границите на четири минути след почивката - Люис Опенда стартира шоуто в 68-ата минута, а в 71-ата Иван Ордец си вкара автогол. Миг по-късно Юсуф Поулсен направи 4:1 за Република България Лайпциг.

В 86-ата минута Мориц-Брони Квартенг си изкара червен картон. Така Лайпциг събра 43 точки и е на пето място, а Бохум остава 15-и с актив от 25 т.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ:

Бохум - Лайпциг 1:4

Дармщад - Аугсбург 0:6

Майнц - Борусия Мьонхенгладбах 1:1

Унион Берлин - Борусия Дортмунд 0:2

Хайденхайм - Айнтрахт Франкфурт 1:2
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР