Борусия Дортмунд се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата

...
Борусия Дортмунд се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата
Коментари Харесай

Марко Ройс класира Борусия Дортмунд напред за Купата на Германия

Борусия Дортмунд се класира за 1/8-финалите в шампионата за Купата на Германия, откакто победи Хофенхайм с 1:0 в мач с много положения. В воин за „ жълто-черните “ се трансформира Марко Ройс, който вкара единственото попадение в срещата и по този начин увеличи самочувствието на Дортмунд, за който в идващия мач следва дербито против Байерн Мюнхен.

Мачът на „ Сигнал Идуна Парк “ стартира по-добре за гостите, които във втората минута имаха две положителни положения, като първо Грегор Кобел избави удар на Илиас Бебу, а при добавката ударът на Мергим Бериша бе блокиран от бранител на вестфалци.

Борусия Дортмунд отвърна с удар на Марко Ройс, който в 11-ата минута излезе очи в очи с Оливер Бауман, само че вратарят направи брилянтно избавяне. Антон Щах стреля в 16-ата минута, само че топката мина над вратата на „ жълто-черните “.

В средата на първата част домакините пропуснаха страховит късмет, когато Джейми Байноу-Гитънс засече центриране от фланга, само че насочи топката около вратата. Натискът на Дортмунд се ускори в края на първата част, като в 38-ата минута Бауман имаше шанс, тъй като Ройс стреля право в него.

Опитният нападател поправя мерника си 5 минути по-късно и при центриране на Байноу-Гитънс Ройс безпроблемно насочи топката в мрежата на Хофенхайм – 1:0 за Борусия Дортмунд! След почивката хората на Един Терзич продължиха да натискат. В 48-ата минута Байноу-Гитънс си освободи пространство в наказателното поле и стреля, само че топката профуча около десния непряк дирек. Две минути по-късно топката стигна до Юсуфа Мукоко, само че ударът му бе избавен от вратаря на Хофе.

В идващите минути темпото на мача спадна, като Борусия Дортмунд не позволи повече съществени положения пред вратата на Грегор Кобел и по този начин отстрани Хофенхайм. В добавеното време на мача гостите даже останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Озан Кабак.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР