Борусия (Дортмунд) разгроми гостуващия Борусия (Мьонхенгладбах) с 6:1 в среща

...
Борусия (Дортмунд) разгроми гостуващия Борусия (Мьонхенгладбах) с 6:1 в среща
Коментари Харесай

Борусия разгроми Борусия и се върна на върха в Бундеслигата

" Борусия " (Дортмунд) разгроми гостуващия " Борусия " (Мьонхенгладбах) с 6:1 в среща от седмия кръг на немското футболно състезание. С триумфа " жълто-черните " се върнаха на върха на класирането с 16 точки, следвани от противника на " Лудогорец " в " Лига Европа " " Хофенхайм " с 14 точки и от първенеца " Байерн " (Мюнхен) с 13 точки.

Максимилиан Филип вкара първите два гола в 28-ата и в 38-ата минути пред над 81 хиляди фенове на " Сигнал Идуна Парк " с удари от наказателното поле, а по-късно асистира на Пиер-Емерик Обамеянг, който също от близко направи резултата типичен секунди преди почивката.

Малко след началото на втората част Обамеянг направи 4:0, след  като засече с глава в гредата центриране от фаул на Марио Гьотце, само че отскочилата топка се върна към него и той направи добавка на празна врата. Габонският нападател оформи хеттрика си по-късно повече от час игра, откакто беше изведен в чиста позиция от Махмуд Дахуд, финтира вратаря Тобиас Зипел и от дребен ъгъл направи 5:0.

Ларс Щиндъл понижи в средата на втората част с удар от десетина метра, като това беше първи гол във вратата на " Борусия " (Дортмунд) през сезона в Бундеслигата. Юлиан Вайгъл оформи крайното 6:1 в 79-ата минута в прекрасен изстрел от 22 метра.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР