Борусия Дортмунд разби с 4:0 Айнтрахт Франкфурт у дома. Срещата

...
Борусия Дортмунд разби с 4:0 Айнтрахт Франкфурт у дома. Срещата
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд поведе в Бундеслигата след бой над Айнтрахт

Борусия Дортмунд разруши с 4:0 Айнтрахт Франкфурт вкъщи. Срещата беше от 29-ия кръг на Бундеслигата. Два гола за триумфа на вестфалци вкара Дониел Мален, а по един път се разписа Джуд Белингам и Матс Хумелс. 

Така тимът на Един Терзич се възползва от загубата на Байерн в Майнц и излезе отпред във краткотрайното класиране. Тимът събра 60 точки и има една повече от баварците. " Орлите " са 9-и с 42 точки, като към този момент са в серия от 7 мача без триумф в шампионата. 

" Жълто-черните " поведоха още в 19-ата минута. Тогава Юлиан Брандт откри Джуд Белингам пред наказателното поле. Англичанинът със страховит удар отвън наказателното поле прати топката в горния десен ъгъл за 1:0. 

Само пет минути по-късно домакините вкараха второ попадение. Карим Адейеми проби, навлезе в наказателното поле и центрира топката зад Дониел Мален, който с глава матира Кевин Трап за повторно. 

В 31-ата минута вратарят на " орлите " се намеси уверено при удар на Адейеми. Три минути по-късно Грегор Кобел се оправи след удар с глава на Аурелио Бута. 

В 41-ата минута Борусия реши всичко в мача с трети гол. Матс Хумелс се извиси над всички в наказателното поле при центриране на Рафа Герейро и вкара за 3:0. 

В 66-ата минута домакините стигнаха и до четвърто попадение. Тогава Адейеми откри Мален в наказателното поле, а нидерландецът с шут в левия ъгъл беше прецизен за 4:0. 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР