Борусия Дортмунд победи с 4:0 над тима на Фрайбург в

...
Борусия Дортмунд победи с 4:0 над тима на Фрайбург в
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд се върна на пътя на победите

Борусия Дортмунд победи с 4:0 над отбора на Фрайбург в мач от третия кръг на немската Първа Бундеслига. По този метод " вестфалци " се върнаха на победния път, откакто в предишния кръг отстъпиха с 0:2 на Аугсбург, а през седмицата изгубиха с 2:3 финала за Суперкупата на Германия от Байерн Мюнхен. Страхотен мач направи и младият Джовани Рейна, който се отличи с три асистенции.

Домакините от Борусия започнаха по-силно срещата, като сътвориха няколко рискови обстановки пред вратата на Фрайбург, само че по този начин и не успяваха да ги осъществят. В последна сметка " жълто-черните " стигнаха до гол в 31-ата минута. Автор на попадението стана младата звезда на отбора от Дортмунд - Ерлинг Холанд, който се възползва от чудесно подаване на Джовани Рейна. Играчите на Борусия продължиха да натискат противника си, само че с пропуски се отличиха Тома Мюние и Холанд.

В самото начало на второто полувреме Борусия стигна до втори гол. Той бе осъществен от Емре Джан. " Вестфалци " получиха право да изпълнят ъглов удар, като зад топката застана Джовани Рейна. Талантливият полузащитник центрира доста добре в наказателното поле, където Джан с глава осъществя за 2:0.

Борусия продължи да натиска Фрайбург и в последна сметка стигна до трети гол. Той още веднъж бе дело на Ерлинг Холанд, а асистенцията бе още веднъж на Джовани Рейна.

В добавеното време на срещата Феликс Паслак оформи крайното 4:0.

По този метод отборът от Дортмунд към този момент има 6 точки след изиграването на 3 кръга в Бундеслигата, като се намира на втора позиция - на точка зад водача Айнтрахт. Фрайбург пък са 11-ти с 4.

В останалите мачове от немската Първа Бундеслига, почнали в 16:30 ч. българско време, Айнтрахт Франкфурт завоюва семейството си на Хофенхайм с 2:1, Борусия Мьонхенгладбах завоюва триумф с 3:1 при гостуването си на Кьолн, Щутгарт и Байер Леверкузен не се победиха, завършвайки 1:1, а Вердер Бремен надви с минималното 1:0 при семейството си на Арминия (Билефелд).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР