Борусия (Дортмунд) отново поведе с 4 точки пред Байерн (Мюнхен)

...
Борусия (Дортмунд) отново поведе с 4 точки пред Байерн (Мюнхен)
Коментари Харесай

Дортмунд отдъхна и пак се откъсна от Байерн след минимален успех

Борусия (Дортмунд) още веднъж поведе с 4 точки пред Байерн (Мюнхен) в Бундеслигата, откакто преди седмица разликата бе съкратена на половина. Този път функциите бяха разменени и “жълто-черните” завоюваха с 1:0 като посетител на Волфсбург, до момента в който баварците позволиха домашен провал против Фрайбург (1:1).

Серията от следващи мачове без загуба на Дортмунд към този момент се простира до 10 дуела, а това стана факт след седмата победа на тима за сезона в немския хайлайф. Тя пристигна след гол на Марко Ройс в 27-ата минута на “Фолксваген Арена”, който се оказа изцяло задоволителен за триумфа на гостуващия отбор. Капитанът изпрати топката в мрежата от непосредствена непосредственост, откакто Джейдън Санчо центрира отляво, а във вратарското поле Томас Дилейни подаде на Ройс с глава и той означи.

Пако Алкасер се завърна на върха на офанзивата на Бе Фау Бе, като той и съотборниците му имаха значително шансове да поразят мрежата на Коен Кастеелс, само че това по този начин и не се случи и едничкото попадение подсигурява седмия триумф на тима от “Сигнал Идуна Парк”.

Волфсбург също имаше няколко положителни благоприятни условия, които пристигнаха най-вече след центрирания и статични положения. За “вълците” това бе четвърта загуба от началото на акцията.

Борусия е отпред в Бундеслигата с 24 точки след 10 мача (7 победи и 3 загуби, както и голова разлика 30:10). Волфсбург от своя страна е на единадесето място с 12 точки (3 победи, 3 равенства и 4 загуби и 14:15).

СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГОЛМАЙСТОРИ

КЛАСИРАНЕ Бундеслига 10 кръг, събота 3 ноември  Волфсбург 0:1краен резулат  Борусия (Дортмунд)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР