Борусия (Дортмунд) не успя да спечели гостуването си на Кьолн

...
Борусия (Дортмунд) не успя да спечели гостуването си на Кьолн
Коментари Харесай

Кьолн отдалечи Борусия на 6 точки от Байерн

Борусия (Дортмунд) не съумя да завоюва гостуването си на Кьолн и мачът приключи 1:1. Тимът на Марко Розе пропусна да се приближи още веднъж на 4 точки до лидера Байерн (Мюнхен) и разликата стана 6. Мариус Волф откри за дортмундци още в 8-ата минута, само че в 36-ата Себастиан Андерсон изравни. Кьолн игра мощно и в огромни интервали от дуела доминираше.

През есента Борусия завоюва с 2:0 против " козлите " на " Сигнал Идуна Парк ", а през днешния ден двата отбора се срещнаха за 92-и път в турнирен мач. " Жълто-черните " започнаха доста по-силно и два удара на Рафаел Герейро минаха застрашително покрай вратата на Марвин Швебе. В 8-ата минута обаче стражът на домакините нямаше какво да стори след точния изстрел на Волф. Нападателят получи съвършен пас от Джуд Белингам и технично прати топката в мрежата.
 Ерлинг Холанд, Мариус Волф
Проблемите за Кьолн се задълбочиха с травмата на Бено Шмиц, който бе сменен от Кингсли Ехизибу. В средата на първата час пред Ерлинг Холанд се откри късмет да вкара втори гол за Борусия, само че норвежецът шутира неопределено с по-слабия си десен крайник. В ответната офанзива Марк Ут пропусна да изравни.

Попадението за Кьолн пристигна в 36-ата минута. Тогава Янесе Хорн центрира, Антони Модест продължи топката към Андерсон и шведът не сбърка - 1:1. До почивката не се случи нищо забавно, а при започване на втората част Марко Розе смени Феликс Паслак с Матс Хумелс. Домакините бяха по-активни, само че в 56-ата минута имаха шанс, че Холанд се провали очи в очи с Швабе.
 Себастиан Андерсон
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР