Борсовият индекс S&P 500 докосна крайъгълния камък от 5000 за

...
Борсовият индекс S&P 500 докосна крайъгълния камък от 5000 за
Коментари Харесай

S&P 500 достига 5000, за да отбележи рекорд за акциите в САЩ

Борсовият показател S&P 500 докосна крайъгълния камък от 5000 за първи път, поставяйки рекордно високо равнище, защото тясна група компании продължиха да движат бенчмарка нагоре.

Кошницата от американски акции със сини чипове се увеличи до 5 000,4 пункта в четвъртък, секунди преди да затвори сесията с растеж от 0,6 % до рекордните 4 997,91 пункта. Това донесе облагите му от началото на годината до близо 5 %.

Производителят на чипове Nvidia и притежателят на Фейсбук Meta водят пазара нагоре, като всеки напредва с повече от 30 % през новата година. Силните облаги за най-големите компании повече от компенсираха опасенията на вложителите по отношение на това какъв брой бързо Федералният запас възнамерява да понижи лихвените проценти в Съединени американски щати тази година.

Доходността на 10-годишните държавни облигации се е повишила с 0,29 процентни пункта тази година, до момента в който доходността на двугодишните е добавила 0,2 процентни пункта, защото чиновници на централната банка отблъснаха...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР