Борсовите индекси в САЩ отбелязаха съществен спад в хода на

...
Борсовите индекси в САЩ отбелязаха съществен спад в хода на
Коментари Харесай

CNBC: На борсите в САЩ започна истерия, индексите се сринаха

Борсовите показатели в Съединени американски щати означиха значителен спад в хода на комерсиалната сесия на 14 август, реагирайки на сигнала за скорошна световна криза, оповестява CNBC.

Индустриалният показател Dow Jones е паднал с 2,42 %, S&P 500 — с 2,46 %. Най-голям спад се следи при акциите на огромните банки. Акциите на Bank of America са паднали с 4,3 %, на Citigroup — с 5,1 %.

Аналитиците означават явлението с опасенията на вложителите, че в изискванията на идна криза банките мъчно ще могат да кредитират фирмите и да извличат облага от това.

Акциите на Macy’s са паднали със 17%. Голяма роля за това изигра публикуването на докладите на компанията, в които е отразена незадоволително високата облага.

По-рано икономистите фиксираха аномална обстановка на дълговия пазар. Доходността на краткосрочните двугодишни държавни облигации надвиши тази на 10-годишните американски дългови бумаги. Подобен феномен е следен пет пъти от 1978 година насам и всякога е бил сигнал за бъдеща световна криза.

В подобен миг вложителите стартират да трансферират вложенията си от краткосрочни активи в дълготрайни, възприемайки първите като рискови заради опцията за дефолт на емитента.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР