Борсовите индекси потънаха заради руската инвазия в Украйна. В началото

...
Борсовите индекси потънаха заради руската инвазия в Украйна. В началото
Коментари Харесай

Срив на борсите по света

Борсовите показатели потънаха поради съветската инвазия в Украйна. В началото на търговията на " Уолстрийт " показателят " Дау Джоунс " поевтиня с близо 800 пункта, съобщи БНР. Останалите показатели също записват загуби. Шокът на интернационалните пазари се усети още в азиатската търговия, а по-късно мина и през Европа.

Инвеститорите към момента правят оценка последствията от пълномащабна война, като главното безпокойство е обвързвано с резултата от глобите против Москва и възможни контрасанкции. Страхът от дефицит на основни аграрни култури като пшеница, соя и царевица изстреля фючърсите им до рекордни стойности. Украйна и Русия доставят към 30 % от пшеницата в света, поради което цената ѝ доближи 9-годишен връх.

На валутните пазари доларът нарастна, а еврото загуби част от цената си. Курсовете на украинската гривна и съветската рубла се сринаха. В Москва централната банка предприе дейности, с цел да предотврати свободното рухване на рублата, което не се бе случвало от 2014 година. Украинската централна банка ограничи до 100 000 гривни дневното изтегляне от сметка и забрани покупко-продажбите с непознати валути като се изключи опцията да се продава валута и да се купуват гривни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР