Борсовите индекси падат свободно, компаниите са изпаднали в големи затруднения.

...
Борсовите индекси падат свободно, компаниите са изпаднали в големи затруднения.
Коментари Харесай

Тези сектори регистрираха неимоверни печалби покрай коронавируса

 Борсовите показатели падат свободно, фирмите са изпаднали в огромни усложнения. Икономическото влияние на пандемията от ковид, което към този момент е голямо, би могло да докара до дълбоки разтърсвания. Някои от играчите в бранша на технологиите и интернета наподобява са огромните печеливши.

В миг, когато близо един милиард души по света са сложени под ограничаващ режим, хората се обръщат към тези нови услуги и механизми, които ни разрешават да се пригодим към тези най-малкото необикновени условия. Това написа Индия Бурке в разбор за организация " Франс прес ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че някои аспекти на работата и организацията й ще се трансформират за положително след края на сегашната обстановка ", показва Сали Майтлис, учител по организационно държание в бизнес учебното заведение Саид бизнес към Оксфордския университет.

" Хората ще открият, че могат да работят и да поддържат връзка по метод, който до момента те не са могли и да си показват. Това ще ги принуди да станат на " ти " с технологията ", изяснява Майтлис.

Ето другите браншове, които бяха затруднени от тази зараза, и секторите, които ще се възползват от нея:

Гигантите в онлайн търговията против самостоятелните търговски обекти

Големите уеб сайтове за търговия в интернет регистрираха нарастване на поръчките, тъй като потребителите, които са принудени да си останат вкъщи, купуват онлайн артикули от първа нужда.

Акциите на американските колоси в търговията Walmart и Amazon се сринаха на 16 март, черния ден за международните тържища. Walmart се възвърне по-късно с покачване на котировките от 25% по отношение на началото на седмицата, а Amazon също се изправи на крайници.

" Констатираме нарастване на онлайн покупките и заради това запасите на някои артикули като съществени артикули за бита и медицински консумативи са изчерпани ", разгласи Amazon.

Малките самостоятелни търговски обекти са изправени пред съществени компликации, акцентира Майк Чери, президент на Британската федерация на дребния бизнес.

" Времената към този момент са доста тежки за всички дребни търговски обекти в страната. Веригите за доставяне провокират съществено безпокойствие, а в това време клиентите не престават да понижават. Перспективите пред тях през идните седмици евентуално ще стават все по-мрачни ", показва Чери.

Стриймингът против киното

Заради взрива в търсенето редица играчи в бранша на видеото и онлайн малкия екран ограничиха дебитите, с цел да се понижи натискът върху интернета в Европа.

На международно ниво влизанията в платформи за стрийминг регистрираха нарастване от 20% през предишния уикенд, съгласно данни на организация Блумбърг нюз.

И таман противоположното - огромните вериги от киносалони претърпяват невиждан спад на визитите. Някои са затворили краткотрайно, с цел да дадат приноса си в преодоляването на разпространяването на вируса.

В Съединени американски щати акциите на Cinemark и AMC Entertainment в петък се сринаха с 60% по отношение на максимумите на котировките им през януари и февруари.

Частните самолети против постоянните полети

Сега самолетните компании заплащат за карантинните ограничения и затварянето на границата и редица сдружения от бранша са на ръба н банкрута. Международната асоциация на въздушния превоз (Iata) регистрира в четвъртък, че въздушните превозвачи се нуждаят от незабавна помощ от 200 милиарда $.

" Кризата (...) е доста по-тежка и по-мащабна, в сравнение с след 11 септември, епидемията от САРС (през 2002-2003) или пък международната финансова рецесия от 2008-а ", предизвести генералният шеф на Iata Александър де Жуниак.

И таман противоположното фирмите, които ръководят частни самолети, са във напредък и търсенето на услугите им нараства. Заможните клиенти желаят да не са принудени да пътуват дружно със стотици други хора, за които не знаят какво са правили преди полета, показва Даниел Тан от MayJets, компания, чиято централа се намира в Хонконг.

" Запитванията за даване на услугите ни означиха взрив " с повишаване от 400%, съгласно Ричард Захер, основен изпълнителен шеф на компания за частни самолети в Съединени американски щати.

Онлайн курсовете против спортните зали

Много спортни зали към този момент са затворени, а запалените по спорта се насочват към онлайн курсове, с цел да могат да упражняват вкъщи.

Акциите на Peloton, американска компания за самостоятелно спортно съоръжение, скочиха и вложителите залагат на увеличено търсене за нейните колела и бягащи пътеки, свързани с интернет, както и на онлайн курсовете, които тя провежда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР