Борсата за криптовалути FTX дължи на 50-те си най-големи кредитори

...
Борсата за криптовалути FTX дължи на 50-те си най-големи кредитори
Коментари Харесай

Криптоборсата FTX дължи на кредитори 3,1 млрд. долара

Борсата за криптовалути FTX дължи на 50-те си най-големи кредитори съвсем 3,1 милиарда $ съгласно правосъдната документи.

Изпадналата в усложнение компания, която предходната седмица подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност в Съединени американски щати, твърди, че дължи към 1,45 милиарда $ на 10-те си най-големи кредитори, само че не показва имената им.

Сривът на втората по величина криптоборса в света разклати доверието в така и така проблематичния пазар на криптовалути.

Това докара и до отдръпването на шефа на борсата Сам Банкман-Фрид.

Подадените документи за неплатежоспособност на FTX разкриха, че повече от един милион души и компании може да дължат пари след нейния срив.

В събота FTX съобщи, че е почнала обзор на световните си активи и се приготвя за продажба или метаморфоза на някои бизнеси.

Съдебно чуване пред арбитър по несъстоятелността в Съединени американски щати е планувано за вторник.

Не е ясно каква сума ще получат назад хората, които са вложили средства в борсата, в края на процедурата по неплатежоспособност, въпреки че доста специалисти предизвестиха, че тя може да е дребна част от това, което са вложили във компанията./БГНЕС, Ройтерс
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР