Борсата приветства застрахователния иноватор Boleron на пазара от днешния 12

...
Борсата приветства застрахователния иноватор Boleron на пазара от днешния 12
Коментари Харесай

Застрахователният брокер Болерон вече официално се търгува на Борсата

Борсата приветства застрахователния иноватор Boleron на пазара от днешния 12 март. Търговията с акции на компанията стартира след триумфа на първичното обществено предложение (IPO), в което компанията набра 3 170 769 лв.. Припомняме, че Boleron осъществя своето IPO през февруари, което е първо за пазар beam за 2024 година и второ сполучливо обществено предложение на Борсата, откакто през януари акциите на компанията Булметал започнаха да се търгуват на контролирания пазар.
 Снимка 656988
" България има потребност от сходни новаторски компании, които имат и интернационално самопризнание и представеност, с цел да работим дружно за разрастването на финансовия пазар. Пожелаваме на Boleron още по-голямо нарастване на капитала и дълготрайно удоволетворение в вложителите ", съобщи доцент доктор Маню Моравенов - изпълнителен шеф на БФБ.

" Болерон " сполучливо притегли 3,1 млн. лв. от БФБ при оценка на компанията от 16,4 млн. лв.

Компанията пласира 955 051 броя нови акции и набра спомагателен капитал в размер на 3 170 769 лева

" Екипът ни е удовлетворен, че няколко стотин души вложиха в нас и към този момент са на Борсата, в този смисъл се радваме, че сме част от развиването на финансовия пазар, а скоро предстоят и още вести от компанията. " " Болерон " е софтуерна платформа за продажба на застраховки на 11 застрахователни компании и работи непосредствено с клиенти и телекоми ", разяснява от своя страна изпълнителният шеф на Boleron Александър Цветков.

В началото на 2019 година финтех компанията стартира с едвам няколко типа застраховки: за ски, имущество и пътешестване в чужбина. Днес към този момент оферират цялостна гама от застрахователни артикули и не престават да надграждат своето предложение.

Набрания капитал компанията има намерение да влага в разширение на активността си в България, Румъния и Гърция. Boleron е 17-ата сполучливо листната компания на пазар beam от неговото начало през 2020 година.

Дигиталният брокер, който се листва на БФБ и желае да стане компания за $1 милиард

Тази година компанията ще навлезе на пазарите в Гърция и Румъния, съобщи за Money.bg изпълнителният шеф Александър Цветков
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР