Борнемут се измъкна от зоната на изпадащите, след като успя

...
Борнемут се измъкна от зоната на изпадащите, след като успя
Коментари Харесай

Борнемут с безценен обрат срещу Фулъм

Борнемут се измъкна от зоната на изпадащите, откакто съумя да стигне до скъп поврат и победа с 2:1 над Фулъм на „ Виталити Стейдиъм “. „ Черешките “ започнаха едва и справедливо изоставаха след гол Андреас Перейра (16`). През второто полувреме обаче Борнемут се преобрази и след голове на Маркъс Тавърниър (50`) и Доминик Соланке (79`) стигна до поврат. С този триумф тимът се изкачи до 15-ото място.

Борнемут излезе в същия състав, който преди паузата загуби с 0:3 от Астън Вила. В 11-те на Фулъм имаше две промени от мача от 1/4-финалите за ФА Къп против Манчестър Юнайтед. Наказаните Вилиан и Александър Митрович бяха сменени от Манор Соломон и Винисиус.

Лондончани започнаха много по-добре и в 16-ата минута закономерно поведоха. Соломон получи отляво, след което върна към Рийд, който единствено пусна топката на пътя на Перейра, който стреля по земя в близкия ъгъл. „ Котиджърс “ продължиха да натискат и да търсят втори гол, само че в 22-рата минута удар на Робинсън от 25 метра срещна гредата. След 30-ата Борнемут се посъбуди, като Соланке бе в основата на няколко положителни офанзиви на домакините, само че те не сътвориха проблеми на Лено.

„ Черешките “ стартираха много по-добре втората част и още в 49-ата минута изравниха резултата след извънреден удар на Тавърниър от границата на наказателното поле. В 79-ата минута Борнемут направи цялостен поврат, откакто Соланке се пребори с Робинсън и довкара от близко топката, която преди този момент Лено мазета след удар на Кристи.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР