Борна Чорич завоюва първата си титла в турнирите от сериите

...
Борна Чорич завоюва първата си титла в турнирите от сериите
Коментари Харесай

Чорич пречупи Циципас за най-големия успех в кариерата си

Борна Чорич завоюва първата си купа в шампионатите от сериите “Мастърс ”, откакто победи със 7:6(0), 6:2 Стефанос Циципас във финала в Синсинати. Хърватинът имаше проблеми с травми и не беше играл край от 2020 година, само че изненада всички с представянето си. Той реализира единствено 4 победи през сезона преди конкуренцията в Синсинати и влезе в шампионата под номер 152 в ранглистата, само че от на следващия ден ще е е в топ 30. 

Чорич изоставаше с 1:4 в първия сет, само че откри сили да върне пробива и да стигне до тайбрек, в който тотално доминираше. Хърватинът беше улеснен и от многото неточности на Циципас. Гръцкият тенисист се изнерви и не взе нито една точка в дългия гейм. 

Чорич натрупа убеденост и осъществя значим пробив за 4:2. В идващия гейм той позволи равнене от 40-0, само че Циципас не съумя да се върне в сета. Световният номер 7 избави един мачбол на собствен сервис, само че втората опция бе оползотворена от Чорич. 

В хода на шампионата хърватинът загуби единствено един сет, освен това от Рафаел Надал. Лоренцо Музети, Роберто Баутиста Агут, Феликс Оже-Алиасим и Камерън Нори също не съумяха да спрат Чорич по пътя към третата купа в кариерата му.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР