Борисовата градина в София е на път да се сдобие

...
Борисовата градина в София е на път да се сдобие
Коментари Харесай

Ще има ли в София европеиден стадион най-после? Общината каза „да“ на ЦСКА


Борисовата градина в София е на път да се снабди с един европейски на тип стадион. След години страдания и неволи, с болшинство от 9 гласа „ за “, 3 „ въздържал се “ и никой “против ” комисия по запазване на околната среда, земеделие и гори към Столичния общински съвет утвърди плана за реорганизация на стадион „ Българска войска “.

Членовете на комисията се срещнаха в елементи с проектите за облагородяване на парковата среда към стадиона, както и желанията на ЦСКА-рите да пуснат за свободен достъп 50% от прилежащи му площи. След като бъдат отстранени огражденията и бъде преобразено пространството пред оборудването, алейната среда към стадиона на ЦСКА ще се трансформира в едно от най-приятните кътчета в Борисовата градина, дават обещание от „ аления “ тим.

„ Днешната среща беше следващият мотив да срещнем необятната общност с откровените си планове да изградим оборудване, което ще е в интерес на София и да премахнем всички подозрения по отношение на законосъобразността на плана и най-много терзанията, че салдото в природата ще бъде нарушен. Както беше в детайли обяснено и визуализирано на съвещанието това освен няма да се случи, а Борисовата градина ще стане още по-зелена, по-чиста и по-красива “, обясниха „ алените “ на уеб страницата си.

Естествено, следват още съгласувания с Регионална инспекция за опазване на околната среда и НИКН-МК. От ЦСКА са входирали цялата нужна информация, обвързвана с осъществяване на капиталовото желание и чакат крайното изговаряне от двете иниституциите. „ Вярваме, че не бихме срещнали проблеми при обективно разглеждане на документите “, пишат още от ЦСКА София.

Остава европейският на тип стадион да бъде издигнат, тимът на ЦСКА да играе на европейско равнище, а почитателите (червени, сини и всякакви) да се държат по време на мачовете и към тях като европейци, а не като елементарни вандали от „ Възраждане “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР