Борисов за мен от ден първи на неговата интронизация е

...
Борисов за мен от ден първи на неговата интронизация е
Коментари Харесай

Д-р Николай Михайлов: Изпитвам велико облекчение от това, че Борисов е частично евакуиран от българския телевизионен екран

„ Борисов за мен от ден първи на неговата интронизация е една тежка политическа особеност, нещо по-лошо – бездънен културен недостатък, напряко казано позор за нацията, позор за всички, които го подкрепяха. (...) Това, че Борисов е евакуиран отчасти от българския ефирен екран, инструмент на омагьосването на нацията през тези 12 години и на нейната деградация, е за мен велико облекчение. И в този смисъл Кирил Петков и Асен Василев, през това събитие, са добре пристигнали. Иначе аз съм се отказал от дълго време да бъда доверчив. Ще ги осъждам по резултатите “, заяви пред БНР доктор Николай Михайлов, психиатър, богослов и политически анализатор. 

„ Става дума за една победа на „ светите братя “ Кирил и Асен (със симпатична подигравка го казвам) Представлява удар против една доста мощно деградираща политическа и манталитетна мощ. “

„ Има две неща, които вършат промяната на властта допустима – първо натискът върху българския прокурор, който назовава Борисов „ шефе “, и, второ, фигурата на Бойко Борисов, която е притисната, към този момент алегорично “, съобщи още доктор Николай Михайлов в предаването „ Политически НЕкоректно “.

По думите му „ от КТБ до „ Хемус “ това, което става, е ужасно “.

Наивно е обаче да се мисли за наказуемост на беззаконието в структурата на стихийно пазарно, турбокапиталистическо ръководство, каквото съставлява българското ръководство от 89 година насам, счита Михайлов.

Той подчертава върху свръхоптимистичния мироглед на водачите на Политическа партия за това, че „ при вярно извършена политика на капиталистическа промяна благоденствието на една нация е осъществимо по този начин, както просперитетът на една корпорация е реализируем “.

Фантастично звучи задачата на Кирил Петков в обозримо бъдеще България да бъде средноевропейска благоденстваща страна, посочи още доктор Михайлов.

„ И изключително наивно по причина на това, че е пропуснат най-същественият детайл на подобен тип разцвет, в случай че той въобще е вероятен, а точно културното изискване и човешкият фактор. “

Кирил и Асен не са фанатици на това, което се назовава неолиберална политическа платформа, сподели още психиатърът.

„ Те имат корпоративно мислене, което е във висша степен гъвкаво. То не е нито ляво, нито дясно, това категорично и непрекъснато се повтаря от господин Кирил Петков ".
Д-р Николай Михайлов: Слави Трифонов заема нишата, която Борисов овакантява
„ Събитието на тези избори и фактическият политически завършек на Бойко Борисов. Но в никакъв случай не би трябвало да се подценява опцията да в...
Прочети повече
„ В този кабинет е внедрена госпожа Нинова, която не съставлява никакъв поръчител на лява политика. Но тя се бори за личното си политическо оцеляване и малко или доста ще бди от вътрешната страна “, добави той.

Според Михайлов ръководещите, отпред с Политическа партия, нямат изобщо концепция, че „ Северна Македония би трябвало да бъде настойчиво консервативно бранена като привилегирована тематика на българското национално съзнание “.

„ Те имат тая фикция, че когато стартират да се строят пътищата сред Македония и България, най-общо казано бизнес плановете, ние ще се възлюбим в допълнение. Пред тях стои единствено и само доста по-скромна, само че сложна задача – да излъжат българското население, че последователно този въпрос се позволява в вероятността на бъдещето, а не в вероятността на предишното ", разяснява доктор Николай Михайлов.

" Така че българският народ да свикне с неизбежното, тъй като натискът е огромен и този напън няма да може да се понесе от никой български политик, без изключение ", сподели той.  

„ Да се желае от български политик да отстои на американския напън в един психотичен спор с Русия на това равнище, на този стадий, агитационен и предварителен, е просто извънредно наивно. Това не може да се случи. В България ще бъдат настанени тези военни единици, които са нужни на Америка, в случай че са нужни. Ще бъде поискано абсолютно единодушие за това България да бъде конфигурирана като прифронтова страна и така нататък Америка е решила по някаква причина, която си остава мистерия на личния ѝ крах и дълбоката рецесия на американската политика, да нападна пропагандно, вербално и с изтласкване на НАТО на изток по един метод, който не може да бъде пропагандно предпазен по никакъв метод, тъй като не е логически, не е безапелационен, в това число за популацията на европейските страни. Това единствено в България се смята за политкоректен звук, за нещо, което би трябвало абсолютно да бъде възприето като явно, тъй като се суфлира от истината на запад против неистината на изток ", разяснява още психиатърът.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР