Борисов вече не може да се прегърне с ДПС. Има

...
Борисов вече не може да се прегърне с ДПС. Има
Коментари Харесай

Илхан Андай: Борисов вече не може да се прегърне с ДПС. Трябва да покаже, че не е зависим

Борисов към този момент не може да се прегърне с Движение за права и свободи. Има потребност да покаже, че не е подвластен от Доган и Пеевски. Движение за права и свободи също има потребност да се покаже като съпротива.
Това съобщи пред bTV журналистът Илхан Андай, след вчерашните събития в парк

“Росенец” край лятната резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Струпването на деятели на политическата групировка край летните сараи е начало на предизборната акция на партията, безапелационен беше Андай. Вчера в обществените мрежи бе оповестено видео на сегашният ръководител на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, а до него е точно Доган. В пламенното слово ръководещите бяха упрекнати.

“Изводите обаче от акцията не биха били положителни. Ахмед Доган работи с изборна аритметика, а мобилизацията от през вчерашния ден демонстрира, че на идващите избори Движение за права и свободи биха се колебали сред 300 и 300 хиляди и нещо гласа. " Това е извънредно незадоволително и Движение за права и свободи не биха имали даже и същата парламентарна тежест в идващия Народното събрание ", уточни Илхан Андай. Иначе той оцени акцията " Росенец " като сполучлив старт на предизборната акция за " Да, България ".

Картата със застрашаването на етническия мир обаче към този момент не е мощна в играта на политика.

Напрежение е имало единствено сред деятелите на Христо Иванов и жандармерията, само че не и със депесарите и това се вижда ясно в фотосите и видеата от плажуването. И едните, и другите не харесват Бойко Борисов, а и по думите на Андай не е имало инструктаж от страна на Доган да се позволява напрежение.

Като неточност регистрира Андай дейностите на бургаския кмет Димитър Николов и появяването му в парк “Росенец”, която докара до ескалация на напрежението.

“Да е мислил ден по-рано и да не е съгласувал митинга на Христо Иванов”, отсече Андай.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР