Борисов, вдигни пенсиите, вдигни ги, ако не искаш да поставиш

...
Борисов, вдигни пенсиите, вдигни ги, ако не искаш да поставиш
Коментари Харесай

Бойко Италианеца

Борисов, вдигни пенсиите, вдигни ги, в случай че не искаш да поставиш връх за три пъти неуспешен да довърши мандата си министър председател. Два пъти това към този момент ти се случи - връх освен за българската политическа история, а и за международната! Ако, несъмнено, изключим Италия, където, някои още си го спомняме по какъв начин единствено допреди 10-15-20 години държавните управления на Ботуша падаха като круши, а министър-председатели (като починалите Алдо Моро и Аминторе Фанфани, например) бяха по няколко пъти (4-5) министър председатели единствено за един откъслек от пет години! Помисли си, уважаеми Борисов: на италианец ли искаш да заприличаш, Бойко Италианеца ли да стартират да ти викат, а на България " дребната (политическа) Италия ", или да вдигнеш - колкото и да пъшкаш и да се оплакваш, че няма пари - с 10-15-20 % месечните пари на възрастните хора! Това освен ще те закрепи на престола на изпълнителната власт, само че може и да те трансформира в един от най-продължително управлявалите министър-председатели на България! Мисли, Борисов, още не е съдбовно късно!
Какво направи до момента Борисов за парите на пенсионерите? Ами нищо! Само мимикрира, че бил вдигал - по това прословуто и служещо единствено за подбив " швейцарско предписание " - приблизително сред 3-4-5-6 лв. за всеки пенсионер месечно, което си е чиста подигравка, както и в този момент по десетина лв. нарастване за минималните пенсии, а същинското нарастване, заслуженото, и най-важно, изстраданото нарастване, не ще и не ще да даде! Бойко Италианеца! Заинатил се е като магаре на мост - пенсионерите ще почакат, но докога не споделя, те знаят да чакат и могат да чакат, потвърдили са го, което освен, че е подло и неблагодарно към заслужилите остарели хора на страната, а е и подсъдно! Мимикрира Борисов за пенсиите, и това продължава към този момент три, въпреки и непълни мандата.
В средата на третото си ръководство Борисов като че ли е най-нахален, без да е несъмнено дали и самичък си има вяра. Той неуморно твърди, че подвига два пъти най-ниските пенсии - на 1 юли и на 1 октомври. Добре, но за какво, като споделя това, Борисов някак заобикаля да гледа старите хора в очите?! Защото даже и с тези нараствания, пенсиите на повече от 1 млн. заслужили с труда си почитание възрастни хора са надалеч под потвърдения екзистенц-минимум за България, не за Европа; тъй като тези нараствания - действително нямат и за половинка сирене, са по-скоро насмешка, в сравнение с самопризнание.
И в тази си подигравка министър председателят не е самичък - паралелно до него устойчиво стоят Менда Стоянова и Влади Горанов. И добре е най-сетне да му се каже: Борисов, не допускай тези двамцата да не престават да те заблуждават! И омайват! Тяхната висша цел на живота е: небивали за една страна като България макроикономически резултати! Това гонят министърът на финансите и председателката на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание - европейска финансова популярност, с цел да им останат имената в златните страници на българската парична практика; заслугите ще са техни и единствено техни, тях ще венцехвалят тия, от които са подвластни, в това число и ти, министър председателят на страната, като техен директен шеф! Техен, и единствено техен ще е професионалният и политическият актив, а другото - по този начин наречената микроикономика, както високопарно назовават парите за хората, зарязана, все по този начин ще цеди мизерни заплати и още по-мизерни пенсии!
Ако на тематика приходи Българска социалистическа партия измайстори лафа " Асфалт не се яде " (уникално тъп, междувпрочем!), в този момент много по-приемлива е друга метафора - че положителните макроикономически резултати освен, че не се ядат, само че и не подсигуряват, че един път реализирани, неизбежно ще доведат и до положителни микроикономически! Няма никаква гаранция, че удряйки тавана на Европейския съюз по световни стопански резултати и рекорден за общността растеж, това автоматизирано ще изстреля към тавана и приходите на популацията, в това число и пенсионерските!
А ето и една специфичност, която при ръководството на Борисов, към този момент трети мандат, изключително доста важи. Заплашат ли го всевъзможни протестиращи с нещо, най-често с обсада на пътища, което единствено по себе си е нелегално, той, министър-председателят Борисов, Бойко Италианеца, бързо-бързо кандисва на настояванията. Десетки, а май че и стотици са тези случаи. А те по предписание и наложително са за повече пари. Случва се и в този момент, сега, за кой ли път в тези три по две (засега) управнически за Борисов години, служители на реда, пожарникари, а и военни (особено откогато Българска социалистическа партия и Радев окупираха " Дондуков " 2) му извиват ръцете за още пари! Този път униформените желаят 15 % нарастване на заплатите, освен това със задна дата. Минат, не минат шест месеца и полицайчетата излизат на ярко, тъй като другояче, когато ги потърсиш, никакви ги няма, и желаят: още, и още, и още, и още... ПАРИ! Чудесно, всички желаеме още пари, само че при фуражките става по този начин, че парите, държавните пари, тези от налозите на всички ни, в последна сметка отиват най-лесно! И най-често! Защо ли? И не е ли причина за това фактът, че те имат в кобурите си револвери?! Перманентните нараствания на заплатите са обезпечени единствено за униформените, тъй като остаряла, още от тоталитарна България процедура е " дайте на въоръжените, с цел да мируват! " Според архивите фразата е персонално на Живков, но още си е в действие, освен това - с нова и нова мощ!
Затова дано най-после напомним на Борисов, Горанов и Менда - тези наши левенти на 100% държавна прехрана се пенсионират при 25 години трудов стаж, както споделя Данте, на попрището витално в средата. Излизат от системата младите пенсионери, 45-50-55-годишни, но единствено официално - остават си там, в системата, или някъде на сродно, отново пищолджийско работно място и прибират от бюджетните пари два пъти - един път като типичен пенсионери, нормално с тавана на пенсията (защото по този начин е по закон!), и повторно като работещи пенсионери, което също е по закон, т.е., на двойна хранилка - и пенсия, и заплата!
Има и друго! Взимат фуражкаджиите и 20 заплати при пенсионирането си, което, сума сумарно, си е една непокътната лека кола на остаряло. Нищо персонално, несъмнено, дано се замогват левентите - само че за какво тази сякаш към този момент друга страна, продължава традициите на онази, сякаш остарялата?! И всичко това на фона на мизерните минимални, междинни, а и някои, сякаш високи пенсии на " другите " пенсионери, не-полицейските, не-военните, не-пожарникарските! Къде гледаш, Борисов! И като гледаш, какво виждаш!
Борисов, направи си добре сметката. Нека някой ти пресметна какъв брой тъкмо са хората от третата възраст; жестоко пресметнато, те са към 2 млн., в случай че изключим от тях към 600-700 хиляди телк-пенсии, които не са ясни - кои са, какви са и защо се борят, има най-малко милион и 200-300 хиляди, които ВСЕ ОЩЕ В ТЕБЕ ГЛЕДАТ, на тебе се надяват! Ако, Борисов, им вдигнеш месечните пари с 20-30 %, почтено и законно заработени в продължение на 30-40-50 години, само че незаконно неплащани от страната и държавните управления, то тези милион и недостатък няма метод да не те заобичат и няма метод да не гласоподават за тебе и партията ти - в този момент и отсега нататък! И тогава няма да го има Бойко Италианеца, ще си изкара Бойко третия мандат, а и за четвърти ще мисли, освен това с съображение!
И, Борисов, не се заблуждавай, че приказките за някакви така наречен " индексации " по отношение на инфлацията " по швейцарски ", хващат декиш, смеят ти се възрастните хора, към този момент единствено ти се смеят - точно тъй като са възрастни, т.е. зрели, патили и препатили, което пък автоматизирано значи - и великодушни! Затова към момента си кротуват и гълтат насмешки като тази: да получават пенсии, дефакто по-ниски от обществените помощи, които се раздават на други едни хора, нямащи за цялостен живот нито един ден трудов стаж!
Автор: Валентин Стоев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР