Борисов в събота отговори на 7-те искания на –

...
Борисов в събота отговори на 7-те искания на  –
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Този парламент може да излъчи две мнозинства: сегашното управление и коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС

Борисов в събота отговори на 7-те претенции на „ – “, може да има сходни договаряния, само че би трябвало да приключват с някаква форма на коалционно съглашение. Това разяснява политологът Димитър Ганев. 

Когато разпределението в Народното събрание е шестдесет и няколко на шестдесет и няколко депутата. Половината ресори за едната политическа мощ, другата половина за другата. поддържаха втория мандат, имайки явен политически интерес, сподели още политологът. 

Ганев видя три цели при – Съюз на демократичните сили: „ Краткосрочна цел – да излязат изцяло от политическата изолираност. Това към този момент е изпълнено. Средносрочно – на локалните избори да остане без сериозен конкурент в лицето на ПП-ДБ. Дългосрочна цел на идващите избори да се окаже главен конкурент на „ “. 

Ако не беше направено това държавно управление щяхме да отидем на избори през септември. На тях дистанцията сред и ПП-ДБ щеше да се усили. Те щяха да се явяват в същата позиция – да договарят с, само че с по-слаби позиции. Този конструкт беше единствената опция за тях в този миг. Вече зависи и от тях да покажат бързи и ефикасни резултат. 

По думите му този парламент може да излъчи две болшинства – съглашението сред първите две политически сили – и ПП-ДБ и втори вид – коалиция сред, и Движение за права и свободи.  „ Изключвам сходно болшинство да се случи преди локалните избори, тъй като това би нанесло вреди и върху “, сподели още той. 

Какво коват „ – “? Попита Росен Стоянов. „ Ясен е претендентът за кмет на София. Това не е маловажно. Персона, която има триумфи в персонален проект, само че следва да бъдат артикулирани политически. Коват още във връзка с европейски позиции и длъжности. Най-вероятно коват кандидатури за европейските избори. Личности от ПП-ДБ си чертаят частно европейско бъдеще, уточни още Стоянов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР