Борисов удължава под масата мандатите на генералните директори и на

...
Борисов удължава под масата мандатите на генералните директори и на
Коментари Харесай

Манолова: Протестите искаха оставката на директора на БНТ, не удължаване на мандата му |

Борисов удължава " под масата " мандатите на генералните шефове и на управителните препоръки на Българска национална телевизия и БНР. Да си отдръпна законопроекта с промени в Закона за радиото и малкия екран! Според импортираните от Министерския съвет текстове мандатите автоматизирано ще се удължат от три на пет години.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ " Мая Манолова в своя позиция до медиите по отношение на измененията в Закона за радиото и телевизия, които се разискват през днешния ден на първо четене в Комисията по културата и медиите в Народното събрание. Законопроектът е импортиран в Народното събрание от Министерския съвет на 23 февруари.

Освен автоматизирано удължение на мандата, измененията дават опция и за два поредните мандата по пет години на генералните шефове и на управителните съвет, добавя Манолова.

Протестите желаеха оставката на шефа на Българска национална телевизия, не удължение на мандата му. А това удължение в навечерието на изборите цели да обезпечи на Борисов и ГЕРБ вярна работа на управленията на публичните медии към ръководещите по време на акцията, счита още тя.

Промените са направени в параграфи 12 и 15 по отношение на член 60 и член 66 от закона, показва Манолова.

Тя приканва Борисов в оставащите седем дни работа на този парламент да не трансформира депутатите си от ГЕРБ в комисия по трудоустрояване на партийни фрагменти и напън над институциите да обслужват ГЕРБ на изборите Ревизията стартира след 40 дни, подсети още Манолова.

В края на предишния месец Манолова прикани групата на ГЕРБ в Народното събрание да гласоподава срещу удължаването на мандата на Комисия за защита на конкуренцията от пет на седем години. Председателят на антимонополното ведомство е майка на депутат от ГЕРБ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР