Борисов трябва да даде отговори защо по негово време гоненето

...
Борисов трябва да даде отговори защо по негово време гоненето
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Спрямо Русия България трябва да спре да се държи като съпруга жертва на домашно насилие

" Борисов би трябвало да даде отговори за какво по негово време гоненето на съветски дипломати беше толкоз мъчно и опасява ли се той от господин Путин. "
Това съобщи пред БНР Ивайло Мирчев от Демократична България. По думите му " България е свършила вярното ", отстранявайки от България 70 съветски дипломати и лица с дипломатически статут.

" Последният отчет е от втората седмица на юни, а изгонването става в четвъртата седмица на юни. По-притеснителното е за какво в този момент има политическа воля, има държавна воля да бъдат изгонени толкоз съветски " дипломати ", а в предните години при задоволително данни за такива това не се е случвало ", разяснява Мирчев в предаването " Преди всички ".
Мирчев напомни, че Демократична България има " тактика за депутинизацията на страната ".

" Демократична България тук сме на една вълна с дейностите на държавното управление. "

Относно каузи на дипломатите в общия брой на изгонените и изгонването на спомагателен личен състав като охранители, градинари, готвачи и други Ивайло Мирчев уточни:

" Те са назначени като готвачи, само че в действителност не са готвачи. Използват най-различни длъжности, с цел да реализират дейностите си. (…) Всички те са с дипломатически статут. "

Според Мирчев на закритото съвещание на Народното събрание през вчерашния ден са се чули " притеснителни неща за размера на съветската агентурна мрежа в страната ". Спрямо Русия България би трябвало да спре да се държи като брачна половинка жертва на домашно принуждение, акцентира депутатът от Демократична България.
Вчерашното изказване на водача на Българска социалистическа партия ни доближава повече към избори, означи още Мирчев. Според него " не се осъзнава добре от всички политически сили, че този миг е исторически ".
" Едни избори в този момент ще доведат искрено проруски партии, с много повече депутати в Народното събрание. " Възраждане " се чака да усилят неколкократно депутатите си, същото се отнася и за възможната партия на някогашния министър председател Стефан Янев, което ние го преглеждаме като заплаха за смяна на геополитическата орбита на България. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР