Борисов: Спазваме всички европейски правила за газовия хъб "Балкан"Спазваме всички

...
Борисов: Спазваме всички европейски правила за газовия хъб "Балкан"Спазваме всички
Коментари Харесай

Борисов: Спазваме всички европейски правила за газовия хъб "Балкан"

Борисов: Спазваме всички европейски правила за газовия хъб "Балкан"
„ Спазваме всички европейски правила при реализацията на концепцията за газоразпределителен център „ Балкан “. Това разяснява министър-председателят Бойко Борисов на Летище София, заяви държавната пресслужба.

Днес стана ясно, че втората тръба на плана „ Турски поток “ ще минава през България. Премиерът Борисов акцентира още, че България си е свършила всички задължения.

„ Това не е единствено български интерес, зад нас чакат и сърбите, и унгарците, и австрийците, само че тъй като ние сме на входа, би трябвало да свършим най-вече работа “, разясни Бойко Борисов.

Министър-председателят уточни, че българският интерес изисква ускоряването на интерконектора с Гърция и изрази вяра в първите месеци на годината строителството да стартира. Борисов посочи, че втората тръба на „ Турски поток ” и градежът на газовата връзка с Гърция би трябвало да вървят редом, тъй че да можем да си осигурим повече източници на природен газ и диверсификация.

Премиерът Бойко Борисов напомни, че планът „ Южен поток “ беше спрян в мандата на Българска социалистическа партия.

„ И повода е корупция – корупционните схеми в публичните поръчки. Затова беше спрян. Това е, което ние тихичко, без да шумим, построихме, без да приказваме, реверсивната ни връзка от Турция до Лозенец, Сливенско, която открихме с турския енергиен министър през август. Ние стъпчица по стъпчица доста деликатно си подготвихме, че когато и другите кажат - „ и ние желаеме “, ние да сме подготвени, посочи още министър-председателят. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР