“Борисов щеше да е добър президент – мачо, хубав, с

...
“Борисов щеше да е добър президент – мачо, хубав, с
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Няма ГЕРБ. Партията е на един човек – да прави, каквото си иска 


“Борисов щеше да е добър президент – мачо, прекрасен, с опит, харесван в чужбина…. Борисов е умел политик ”. Това говореше единствено допреди няколко месеца някогашният министър на културата, пръв бранител на ГЕРБ Вежди Рашидов. След като неприемливото му изявление от трибуната на Народното събрание (при сякаш изключен микрофон), в който Рашидов употребява обидни думи по адрес на жертвите на домашно принуждение, депутатът се елементарни и с мястото си в Народното събрание, и с партийната си брошура.

Днес обстановката е друга. Вежди Рашидов освен е обърнал тил на ГЕРБ – обърнал е тил и на Бойко Борисов.

“ГЕРБ, няма ГЕРБ. Аз бях един от последните от ГЕРБ. Това бяха едни младежи. 2009 година, когато правихме ГЕРБ – няма нито един. Машина за гласоподаване не желая да бъда. Не съм афектиран. Партията е на един човек – да прави каквото си желае. Последно говорихме преди 5 месеца. Нищо не бих му споделил. Има кой да му слюнчи ушите. Този човек го обичах, към този момент не. Имаше сред нас несъответстващи дейности. Да е жив и здрав, не му мисля неприятното “, уточни пред bTV тази заран той.

Бившият културен министър поддържа и митингите на артистите. Рашидов поздрави Христо Мутафчиев, който дефинира като “биткаджия ” и съобщи, че младите би трябвало да го следват. Рашидов съобщи, че е водил голям брой борби с финансовите минстри по времето на ГЕРБ, с цел да има повече средства за просвета, само че те се интересували единствено от “кебапчета и кюфтета ”.

“Разбира се, че поддържам митингите на хората на изкуството. Искам да поздравя Христо Мутафчиев. Той остана единствения биткаджия в името на българската нематериалност. Очаквах доста имена, доста потвърдени имена да са до него и пред доста младежи. Младите в този момент потеглят, а някой би трябвало да ги води. Като министър съм казвал, че до момента в който бюджетът за просвета не стане 1% от Брутният вътрешен продукт, не можем да приказваме за бюджет за културата. Опростачването на нацията стана от унижаването на българската нематериалност и просвета. Всички министри са опитвали да вдигнат бюджета. Бюджет се подвига от финансовия министър. Битки съм водил и с Дянков, и с Влади Горанов. Хората схващат до кебапчета и кюфтета. Финансовите министри, до момента в който не стартират да обичат културата и да спят в Народният спектакъл, мъчно ще се вдигне бюджетът. Не го схващат. За тях – кюфтета, кебапчета и костюми. Това е разбирането за нематериалност “, уточни Рашидов.

Той разяснява още и обстановката с болница “Пирогов ” и напрежението към шефа й. Според него абсурдът е “простотия ” и “всяка власт взема решение да постави братовчед си там, “защото има едни поръчки ”.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР