Борисов се отрече от сглобката“За мен сглобката в момента не

...
Борисов се отрече от сглобката“За мен сглобката в момента не
Коментари Харесай

Вечерни новини: Борисов се отрече от „сглобката“; Гвоздейков и жп превозвачите спорят за новите такси на НКЖИ

Борисов се отхвърли от „ сглобката “
За мен сглобката сега не съществува. След неделя ще мислим какво да вършим, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещаване в Ловеч. Може би в сряда ще създадем общонационално заседание на ГЕРБ, с цел да забележим да продължим ли да работим дружно ", акцентира той.
Частните превозвачи упрекнаха страната, че „ пробва да съсипе “ жп превоза
Частните жп превозвачи са недоволни от нарасналите такси такси за прекосяване и прилагане на железопътната мрежа. Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ ги е нараснала с сред 2.7 и 2.8 пъти, според от типовете влакове и изискванията за транспорт, съобщи ръководителят на Асоциацията на предприятията в железопътния превоз Пенко Несторов ( " Пимк Рейл " ЕАД) на конференция по тематиката.
Гвоздейков отбрани новите такси за жп превозвачите
Министърът на превоза Георги Гвоздейков оправда нарастването на основна за жп превозвачите такса. Той посочи, че Националната компания „ Железопътна инфраструктура “ е нараснала само цените за безпланов транспорт, която той дефинира като спомагателна услуга, а не съществена, наложителна такса, която се заплаща от превозвачите.
Конкуренцията сред огромните банки в България е все по-ожесточена
Конкуренцията сред огромните банки в България е все по-ожесточена, а дружно с огромната разполагаема ликвидност са аргументите лихвите по ипотечните заеми да стоят рекордно ниски. По данни на Българската национална банка (БНБ) междинният лихвен % по жилищните заеми в страната през септември е към 2.6%, или покрай рекордното дъно, достигнато по-рано тази година.
Строежът на метрото към „ Слатина “ стартира в края на ноември
Разширението на софийското метро към кв. „ Слатина “ ще стартира в края на ноември, съобщи шефът на „ Метрополитен “ инж. Стоян Братоев. Днес той, дружно с кмета на София Йорданка Фандъкова, инспектираха строителството на метростанция по другото продължение на подземната железница към кв. „ Левски Г “.
Промените в Закон за устройство на територията няма да решат инхаус проблемите на „ Хемус “
Промените в Закона за устройство на територията, които са направени от Министерство на районното развиване и благоустройство (МРРБ), няма да доведат до решение на проблемите, свързани с автомагистрала „ Хемус “ и по-точно – с инхаус процедурите, по които се строи. Това излиза наяве от прессъобщение на отрасловото ведомство.
Volkswagen отсрочва избора на локация за новата си фабрика в Европа
Германският авто тръст Volkswagen AG отсрочва решението си за установяване на съответна локация за градеж на своята четвърта фабрика за акумулатори. Търсенето на електрически транспортни средства в Европа изостава от упованията, споделя ръководителят на групата Оливер Блуме, представен от Reuters.
Изкуственият разсъдък възражда пазара на лични компютри
Печалбите на Intel и Advanced Micro Devices (AMD) са доказателство, че възобновяване на пазара на лични компютри набира скорост. Това предвещава положително развиване на промишлеността, която имаше проблеми с доставите след пандемията, написа Reuters.
Shell записва 6.2 милиарда $ облага за третото тримесечие
Британският петролен колос Shell регистрира облага от 6.2 милиарда $ за третото тримесечие, което е в сходство с прогнозите. Компанията се възползва от по-високите цени на петрола и маржовете на рафинирането, написа Reuters.
Петролът нарастна с над 1% след запазването на лихвите в Съединени американски щати
Петролът нарастна с повече от 1% в четвъртък, прекъсвайки тридневната серия от спадове. Апетитът за риск се връща на финансовите пазари, откакто в сряда Федералният запас на Съединени американски щати задържа референтните лихвени проценти без смяна, написа Reuters.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР