Борисов продължава да обикаля страната. Този път цел на инспекцията

...
Борисов продължава да обикаля страната. Този път цел на инспекцията
Коментари Харесай

Борисов провери изграждането на трите кладенеца в Брестовица заради мангана във водата

Борисов продължава да обикаля страната. Този път цел на инспекцията му е село Брестовица, където преди дни от чешмите на хората потече манган. Обявено бе бедствено състояние. Днес тече интензивно строителство - три кладенеца се построяват, които обаче били краткотрайно решение.
Това стана ясно от визитата на Борисов, който обичайно се включи онлайн във Фейсбук.

Три дублиращи кладенеца се построяват, с цел да се подсигурява подаването на чиста вода до популацията. Проектът включва и полагане на 8 км тръбопровод. Ще се употребява специфична технология, тъй че загубите по мрежата да бъдат сведени до нула, изясни регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева.

ФрогНюз напомня, че манганът във водата на Брестовица бе открит преди четири дни. Завишените стойности на химичния детайл във водата бяха в пъти над допустимите - ри позволено количество от 50 мг/л стойностите на мангана в питейната вода е над 1000 мг/л.

Бързо било обезпечено и финансирането - с държавен запас през ВиК холдинга, разгласи зам.-министъра от Министерство на регионалното развитие Николай Нанков, който е и чест сателит на премиера по време на неговите обиколки.

“Строителите ме увериха, че ще работят с оптимално високо движение, с цел да може до 1 месец всички действия да са приключени и хората в селото да са спокойни. Благодарете на кмета, че разгласи бедствено състояние, с цел да може всички процедури да се задействат “, сподели Борисов.

Един месец - т.е. до изборите. Обявеното бедствено състояние пък е една от процедурите, които разрешават непосредствено възлагане без да се афишира социална поръчка. Така доста се съкратяват периодите.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР