Борисов предложил на Асен Василев ГЕРБ и ПП - ДБ

...
Борисов предложил на Асен Василев ГЕРБ и ПП - ДБ
Коментари Харесай

Борисов предложил на Асен Василев общо служебно правителство, но не получил отговор

Борисов предложил на Асен Василев ГЕРБ и Политическа партия - Демократична България да работят по общо служебно държавно управление, само че не получил отговор.

Това излиза наяве от изказване на водача на ГЕРБ пред медиите в Народното събрание.

 

Разговорът бил воден предишния петък при последния опит да се сформира постоянен кабинет. " Аз съм задоволително умел човек. Ако остане страната без държавно управление, не би трябвало да се хвърля в противоконституционна рецесия. Затова - да помислят по какъв начин би могло да се работи през тези два месеца ", изясни Борисов.

 

Идеята била този длъжностен кабинет да бъде препоръчан на президента Румен Радев. А задачата - " до момента в който се състезаваме на изборите, страната да няма оттегляне обратно. " Борисов обаче нямал контакт с президента.

 

" Не получих отговор по-късно. Получих отговор, че без вътрешно (министерство) няма да стане ", отговори Борисов на въпросите какво му е споделил Асен Василев и се върна на тематиката за постоянния кабинет.

 

" Би било смешно да се противопоставяме, в този момент е времето да си решим регулаторите, да си решим поправките по механизма (б.р. - специалисти предизвестиха, че има заплаха от загуба на средства по Плана за възобновяване поради неприети закони). Нищо съдбовно не се е случило, просто няма да са два месеца министри. Просто няма да пътуват един - два месеца, тъй като се видя, че най-успешното нещо, което вършат е да пътуват в чужбина ", сподели още Борисов пред публицистите.

 

Борисов повтори, че договарянията са били взривени от настояването на Политическа партия - Демократична България да получат вътрешното министерство. " Тримата зам.-министри и основният секретар са техни. Ако вземат и министъра, те още веднъж могат да си правят противозаконни арести, когато си желаят ", показа опасенията си Бойко Борисов, който бе задържан на 17 март 2022 година, когато министър председател бе Кирил Петков, а вътрешен министър - Бойко Рашков.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР