Борисов: Правят ревизия на всичките ни депутати! Те - ровеха

...
Борисов: Правят ревизия на всичките ни депутати! Те - ровеха
Коментари Харесай

НАП - бухалка или изтривалка

Борисов: Правят проверка на всичките ни депутати! Те - ровеха ни, само че не в този момент

Националната организация по приходите (НАП) се употребява като бухалка против политическите съперници. Такива изказвания в България има от времето на Иван Костов. През годините обаче никой не е съумял да потвърди, че от Национална агенция за приходите са го въртели на шиш поради политическата му принадлежност. Често приходната организация е изп​олзвана и за бърсалка, откакто със свои проверки е разбивала на пух и прахуляк митовете за неземните благосъстояния на този или оня политик. Друг е въпросът до каква степен тъкмо са стигали въпросните инспекции, амнистирали обвинените в корупция политически фигури или свързани с властта предприемачи и лобисти.

Темата за възможни удари на приходната организация по особено подбрани съгласно политическата багра цели бе повдигната от някогашния министър председател Бойко Борисов предишния уикенд. По време на поход в планината с младежи от ГЕРБ водачът на партията сподели, че е почнала данъчна проверка на всички депутати от парламентарната група на партията в 45-ото Народно заседание.

Като част от словоизлиянието Борисов насочи мисълта си към новия началник на Национална агенция за приходите Румен Спецов, за който има подозрения, че преди години е трансферирал задлъжнялата си компания на малоимотно лице и по този начин е ощетил държавната хазна. И настоя, че вместо да дадат явен отговор, който да разсее това подозрение, посредством Национална агенция за приходите ръководещите от служебното държавно управление са подхванали офанзива против неговите депутати. Това е страната на Румен Радев, разяснява Борисов.

Проверка на " Марица " измежду няколко знакови фигури от листите на ГЕРБ обаче не удостовери терзанията на някогашния министър председател. Депутатът от Хасково Дилян Добрев, чието име бе особено представено от Борисов, отхвърли коментар. Бившият кмет на Пловдив Иван Тотев и някогашният регионален шеф Дани Каназирева признаха, че са били проверявани, само че не в този момент, а преди да пристигна на власт служебният кабинет. Бизнесменът Радомир Чолаков пък, който бе част от 45-ия парламент, а в този момент още веднъж е в листата на партията, сподели, че не е проверяван, само че не се тормози от сходна проверка, тъй като няма нищо за криене.

Радомир Чолаков: Да заповядат, в случай че желаят



Нямам съобщение за данъчна инспекция, само че постоянно си заплащам дължимите налози и такси. Нямам отговорности за налог МПС, такса боклук и налог здания. Нямам и компания. На в случай че желаят, да заповядат и да ревизират - бих се радвал да ги посрещна.

Манипулациите и спекулациите, които всеки ден се чуват, са отвратителни. Служебното държавно управление води дейна предизборна акция в интерес на избрани партии, разчитайки на отрицателен избор на 11 юли, вместо да се показват стратегии за ръководството в идващите четири години, което е най-важното. Това е безпредел, какъвто не се е случвал при нито едно служебно държавно управление до момента, тъй като е нелегално.

Иван Тотев: Имаше проверки във всички компании на фамилията ми



Данъчна проверка имаше във всички компании на фамилията ми, само че през предходната година. Те бяха поради мен и работата ми като кмет. Проверките бяха по отношение на делото за градеж на зоологическата градина. При проверките не са открити никакви нарушавания, сподели регионалният координатор на ГЕРБ - Пловдив Иван Тотев. Той бе народен представител в 45-ото Народно събрание и е втори в листата на партията за Пловдив-град за вота на 11 юли. Тотев не е чувал за проверки на другите му сътрудници, които бяха депутати от Пловдив.

Припомняме, че Специализираната прокуратура разследваше процедурата за социална поръчка за зоопарка на Гребния канал на стойност 4,6 млн. лв.. Преписката беше импортирана в Специализирания съд, само че още при първото дело столичните магистрати са постановили, че няма доказателства за осъществено закононарушение за злоупотреби при осъществяване на поръчката.

Заради формираното дело и повдигнато обвиняване строителните работи в зоопарка са спрени от пет години. През юли ще се преглежда дело по искова молба на компанията реализатор " Запрянови - 03 ", която упорства Общината да заплати за осъществена преди време работа за половин милион лв.. Докато разногласието с Общината не се реши в съда, незавършеният зоопарк ще остане под ключ. Причината е, че се прави правосъдна експертиза за издигнатото и до момента в който тя не приключи, новата градска администрация не може да работи, с цел да не промени следи или значими условия.

Дани Каназирева: Ровеха ни в най-тежкото време



Още есента на предходната година НАП-Пловдив извърши проверка на родителите ми и компанията на брачна половинка ми. Тази инспекция завърши, цялата документи по нея е разполагаем на данъчните управляващи. Нарушения няма и аз не се тормозя, в случай че някой реши на следващия ден още веднъж да повтори цялата процедура. Нямам никакви учредения за безпокойствие.

Неприятното е, че проверката съответства с доста тежък интервал за мен, защото като регионален шеф трябваше да се занимавам с решение на проблемите в най-трудния интервал на пандемията.

Семейството ми е проверявано и като физически, и като юридически лица. Всичко, което е добито от мен и брачна половинка ми, е отпреди 10 години, когато бяха отвън политиката. На държавна работа бях единствено последната година и половина като регионален шеф и по тази причина нямам никакви терзания. А с компаниите и имуществото на фамилията ми всичко е наред.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР