Борисов праща ППДБ на поправителен. Показаха ни водещите си фигури,

...
Борисов праща ППДБ на поправителен. Показаха ни водещите си фигури,
Коментари Харесай

Труд: Борисов праща ППДБ на поправителен


Борисов праща ППДБ на изправителен. Показаха ни водещите си фигури, ще продължим да работим за коригирането им. Лидерът на ГЕРБ: Благодаря на президента, че дава още време! С тази възходяща престъпност нищо положително не ни чака.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прати ПП-ДБ
на изправителен за състава на проекто-правителството, тъй като “кабинет, формиран единствено от фигури на ППДБ, е недопустим и няма да събере задоволително поддръжка в пленарна зала. “С втория мандат е неуместно да се сформира държавно управление ”, сподели Борисов. И още: “Не би трябвало да забравяме резултатите от изборите –
с машини ГЕРБ първи, смесено гласоподаване
ГЕРБ първи, внезапно те (ППДБ, б. р.) се придвижват във време, в което няма никаква логичност. Ние искахме от тях да ни покажат водещите си фигури, демонстрираха. Сега ще продължим да работим за коригирането им ”.

Лидерът на ГЕРБ разяснява показания кабинет от ППДБ в отговор на журналистически въпроси в Разград и Русе, където участва на откриването на православния храм “Цар Борис-Михаил Покръстител ”, а по-късно посети
и храм “Св. Петка ” в крайдунавския град.
“В този проекто-кабинет има няколко фигури, за които не мога да кажа неприятно – за оферти министър на защитата (Тодор Тагарев, б. р.), на екологията (Юлиан Попов, б. р.), само че те са сбъркали времето ”, сподели Борисов. “В два следващи избора народът споделя, че те не могат да ръководят сами. Ясно и тъкмо. Избирателите са споделила ясно това и на нас, и на всички партии ”, уточни още водачът на ГЕРБ. И означи, че препоръчаното държавно управление е “строго партийно ” с фигури
като Николай Денков и Асен Василев.
Борисов прикани партиите в 49-ото Народно заседание да помислят и върху опцията да се направи държавно управление за 6 месеца или за 1 година, тъй като последствията за хората са обедняване, инфлация, липса на вложения. Лидерът на ГЕРБ означи, че все още от ППДБ са водили само диалози с ГЕРБ-СДС
и първата политическа мощ в 49-ото Народно събрание
е показала диалогичност по отношение на ППДБ: “Освен мен, те други другари нямат и постоянен постоянен кабинет би се получил в един общ кабинет, по тази причина и окуражих нашите представители, които работят в комисиите да не престават да работят, тъй като цели сегменти още не са работени – енергетика, превоз, защита. Нека да довършат работата, най-малко да знаем
кой на кого и какво може да оказва помощ ”.
“Поздравявам и Петков, че не е в кабинета, само че в случай че са пуснали Василев, значи или му имат огромно доверие, или е огромен капан. Основните упреци бяха към него – или желаят да го отстрелят, или да не стане нищо ”, сподели още Борисов.
“Единственият другар на Асен Василев
е Бойко Борисов – единствено по този начин може да се носи всеобща отговорност. Но в случай че Василев е скритият министър председател – не е почтено, по-добре да стане министър председател ”, добави водачът на ГЕРБ.
На въпрос по какъв начин гледа на забавянето
на процедурата по връчването на първия мандат от страна на Румен Радев, Борисов съобщи: “Благодаря на президента, че дава още време за връчването на първия мандат, тъй като към този момент имаме една чернова на кабинет, допускам, че и
другите партии ще се произнесат ”.
“Ако в шаблона (за държавно управление на ППДБ, б. р.), нагледно казано, се намерят места за водещи наши експрети като министри, аз мисля че може да се случи ”, разяснява Борисов диалозите в Народното събрание сред първата и втората групировка. И прикани: “Още няколко дни самообладание,
без страсти, би било единствено добре за страната! ”.
“В този му тип няма по какъв начин да има подобен кабинет, първо са втори и малко се издадоха – доста е забавен диалогът с Движение за права и свободи за поддръжка, с “Възраждане ”, със Слави Трифонов също ми е забавен диалогът на Кирил Петков и Асен Василев ”, сподели водачът на ГЕРБ.
“С този хаоас, с тази възходяща престъпност,
миграция и обедняване на хората, нищо положително не ни чака ”, предизвести Бойко Борисов. И предвижда, че следващи изключителни избори няма да решат политическата рецесия. “След три, четири месеца резултатите от изборите ще бъдат същите, единствено че ще сме още по-обеднели, ще станат още по-грозни неща в страната, и няма да има никакъв късмет нито за Шенген, нито за еврозона, нито за каквото и да било ”, сподели водачът на ГЕРБ.
Грантаджии и забъркани в кавги, препоръчани за министри


Коалицията ПП-ДБ показа плана си за кабинет, а номинираният за министър председател Николай Денков разгласи, че договаряния по персоналния състав на държавното управление с втория мандат няма да има и имената няма да се подлагат на проверка.
Грантаджии, без професионални биографии,
забъркана в скандал с пари от Национален фонд “Култура ” и депутати оферират от ППДБ за министри. Очаквано за министър председател е номиниран Николай Денков, за финансов министър Асен Василев, а за министър на иновацииите Даниел Лорер.
Като “борец против Гешев ” е прочут в
юридическите среди Андрей Янкулов, номиниран за вътрешен министър. Той напуща Софийска градска прокуратура (СГП), ден откакто Румен Радев подписва указа за назначение на Иван Гешев за основен прокурор, обявявайки че хвърля оставка “със смесени усеща на горест и облекчение ”. Оттогава е на изчаквателна
позиция в Антикорупционния фонд,
спонсориран от Америка за България. През 2014 година Янкулов бе назначен за зам.-министър на вътрешните работи в служебното държавно управление на Георги Близнашки. Във втория кабинет Бойко Борисов, той заемаше поста на зам.-министър на правораздаването, когато отпред на институцията бе Христо Иванов.
На хранилка от “Америка за България ”
е и фондацията LocalFood.bg на лансираната за министър на туризма Гергана Кабаиванова. Била е кандидат-депутат от Демократична България.
С няколко Неправителствени организации е обвързван и препоръчаният
за министър на екологията Юлиан Попов. Той е единственият от проектокабинета на ПП-ДБ за който не е посочено какво е образованието му. В биография от времето, когато бе длъжностен министър в едно от държавните управления на Росен Плевнелиев написа, че е приключил българска лингвистика. В CV-то му е посочено, че е старши
консултант на Европейската фондация за климата.
Предложената за министър на културата Яна Генова лъсна в скандал, обвързван с финансиране от Национален фонд просвета (НФК). Генова е член на Управителния съвет на същия фонд и е взела участие в “конкурс ”, за разпределение на повече от 12 000 000 лв. държавни пари. Фрапиращ факт е, че Генова дава 100 000 лв. за план на
личната си фондация “Следваща страница ”.
В изискванията на състезанието ясно е записано, че планове на организации на членове на УС на НФК е безусловно неприемливо даже да аплайват, камо ли да бъдат утвърдени за финансиране с решение на Управителен съвет, след няколко стадия на оценка.
Любопитна е и номинацията на Иван Кръстев
за обществен министър, защото той е член на Българска социалистическа партия от години и е бил поредно зам.-министър на образованието в кабинета “Орешарски ”, помощник на евродепутата Георги Пирински, претендент за евродепутат от листата на Българска социалистическа партия от изборите през 2019 година, където след балотаж за подредбата ѝ остава на шесто място, защото Националният съвет на Българска социалистическа партия отрежда петата позиция за Сергей Станишев.
Хипотетично, в случай че някой от сегашните евродепутати
на алените се откаже, то Иван Кръстев може да отиде в Европарламента за оставащото му време. Кръстев е член на Българска социалистическа партия в Стара Загора, само че партийната брошура от “Позитано ” 20 е спестена в биографията му в уеб страницата на “Продължаваме смяната ”.
Седемдесетгодишният професор Христо Хинков,
препоръчан за здравен министър, от 2001 година е неотменно в една от безсмислените структури на здравното министерство – Национален център по публично здраве и разбори, а от 2014 година до 2022 година е негов шеф. Уволнен е след абсурден отчет, написан по поръчка на служебния министър Стойчо Кацаров за коронавирус със скандални изказвания. Преди това оставката му бе желана от министър Николай Петров, поради забавянето на план за незабавната помощ.
Диана Дамянова, PR-експерт: Всичко е в ръцете на Борисов


В проектокабинета “Денков ” липсват представители на Демократична България. Решението на Демократична България е да поддържат експертен кабинет. Получава се колизия, която ще претърпи развиване през идващите дни. Вероятно от Демократична България имат различен взор върху всичко, съобщи пред БНР Диана Дамянова.

Според нея четири са нещата, които диктуват програмата на деня в страната: “Необходимост от същинско влизане в Европа, в резюме – без Румен Радев. Огромният избор на съмнение към всички, който се показва в поддръжката за “Възраждане ”. Икономика, бюджет. Инцидентът с Гешев, което припомня времена отпреди 30 години, когато безвластието раждаше безредица по улиците ”.

По думите на Дамянова всичко това демонстрира, че в България би трябвало да се направи компромис сред политическите сили, с цел да се сформира държавно управление. “Този компромис не се прави с предлагането на Политическа партия. Изнесеният лист с претенденти за министри не би бил допустим за ГЕРБ – Съюз на демократичните сили. Всичко е в ръцете на Борисов ”, безапелационна бе Дамянова.

“България се намира в тежък исторически миг. Ако в подобен миг бъдем хвърлени още веднъж в избори, ще продължим да излизаме от Европа ”, добави тя.
Лидерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов, във фейсбук: Ходът за държавно управление на Политическа партия и Демократична България е комичен


Продължавам да не разбирам каква игра играят ГЕРБ-СДС и ППДБ. Защо ПП-ДБ оферират държавно управление, в случай, че са втори и президентът още не е дал мандата на първите ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. Нали има конституция и съгласно най-важния закон на страната, първи държавно управление би трябвало да предложат спечелилата коалиция: ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. Това е някакъв водевил, който някакви присъдружни медии изясняват като огромна политическа игра. А в действителност е нещо тъпо и неясно.

Да не приказваме, че предлагането на втората политическа мощ е за държавно управление на малцинството. А когато Има Такъв Народ завоюва изборите и предложи държавно управление на малцинството с безусловно същите претекстове, всички тогавашни партии в тогавашния парламент дадоха конференции, че няма да го поддържат.

А същият Христо Иванов, който гледах по какъв начин обясняваше, че това е единственият верен ход за България, тогава обясняваше, че държавно управление на малцинството е котка в чувал и за нищо на света няма да го поддържа. Значи, когато е Христо Иванов – може, само че когато е някой различен – парадокс.

Нека ви напомня и дребния подробност, че когато ние предложихме държавно управление на малцинството, бяхме първа политическа мощ, а ППДБ сега не са. Освен това, в проектокабинета на Има Такъв Народ имаше единствено потвърдени експерти, а не политически шарлатани.

Да не приказваме също, че в препоръчаното държавно управление на малцинството от ППДБ предложение за министър на финансите и еврофондовете е Асен Василев, индивидът, поради който сега дефицитът в страната е 13 милиарда Човек с неуместни разбирания за финансовата политика на страната и в последна сметка – индивидът, поради който държавното управление на Кирил Петков падна от власт.

Няма да разясня и смешните кандидатури на Рибарски и Табутов.

Общо взето, този ход на Политическа партия и Демократична България, като се изключи че е комичен, е и безусловно недопустим. Има Такъв Народ ще поддържа единствено това, което е потребно за страната.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР