Борисов опитва да се закрепи с махането на още три

...
Борисов опитва да се закрепи с махането на още три
Коментари Харесай

Иванов: Борисов опитва да се закрепи с махането на още три бушона

" Борисов пробва да се закрепи с махането на още три бушона, макар че те не са нищо повече от следващите негови сламени човечета. Хората към този момент даже не помнят имената на тези " министри ". Това разяснява във Фейсбук профила си съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов .
" Реалността е, че това ръководство е пагубно по самата си природа. Буквално всяка седмица гърмят нови рецесии във всевъзможни браншове. И постоянно става дума за едно и също: тотално прогнили институции, проядени от пълчища паразитиращи безотговорни калинки. Това, което се случва пред очите ни, е все по-ускоряващият се и мъчно удържим разпад на българската държавност в една все по-опасна интернационална среда ", написа Иванов.
Ето и останала част от обявата му:
Страната има незабавна потребност от смели и дълбоки промени. След получената пътна карта от чакални към ERM 2 пред нас има действителна опция да оздравим финансовия си бранш, регулаторите и правораздаването си и по този начин по едно и също време да стабилизираме държавността си, да осигурим условия за вложения и напредък и да подсигуряваме мястото си в ядрото на Европейски Съюз.
Многократно беше потвърдено обаче, че Борисов не може, не знае и най към този момент - не желае да прави такива промени. Той може само да оцелява посредством отсрочване, моментни отигравания и поддържане на разложението в полза на корумпираните си приятели. В момента той настойчиво трансформира персоналния си политически залез в национална мъка. Трябва да сме изцяло наясно, че всеки ден оставане на Борисов отпред на страната тласка страната към власт на безразсъдния популизъм на Корнелия Нинова и окончателното затъване на страната в евразийското тресавище.
Ето за какво Борисов би трябвало да бъде свикан да спре да държи България заложница на персоналното си оцеляване и да се отдръпна от политическия живот. Вместо дружно с Пеевски да пробва да конфигурира идващия Цацаров и посредством следващите срамни фалшификати да пропилява шанса ни да станем членове на еврозоната и бъдещото ядро на Европейски Съюз, той би трябвало незабавно да освободи бъдещето на страната ни от себе си.
Само по този начин може да бъде даден път за ремонт на управническия му модел в неразчленима симбиоза с Пеевски, Доган и прочие и да се пристъпи към действително ликвидиране и преструктуриране на политическото пространство в център-дясно. Това е единственият път за образуване на ръководство на решителната проевропейска рационализация в един нов парламент с мандат за дълбока смяна. И в случай че, вместо да се отдръпна в този момент, Борисов избере да продължи тази мъка и най-после докара на власт Нинова или различен притежател на кремълския вирус на разрушителния популизъм, отговорността ще бъде напълно негова и на партийните му придворни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР