Борисов обяви ГЕРБ за победител на изборите, а Петков и

...
Борисов обяви ГЕРБ за победител на изборите, а Петков и
Коментари Харесай

Журналист: Борисов трябва да си отиде, за да оцелее ГЕРБ

Борисов разгласи ГЕРБ за победител на изборите, а Петков и Василев бяха безапелационни, че няма да има нов избор и България ще се ръководи от коалиция. 

" Борисов се държи като изгубил футболен мач, а можеше да се държи като изиграл бенефиса си. Той не умее да признава грешките си. България няма потребност от такива политици. Големият губещ е Бойко Борисов. Той би трябвало да си отиде, с цел да оцелее ГЕРБ ", разяснява журналистът Илхан Андай в изборното студио на Bulgaria ON AIR -  " Избори: трето деяние ".

Той е уверен, че в случай че социолозите са планували преднина за " Продължаваме промяната ", гласовете за тях биха били доста повече.

" Ако бяха почтени социолозите по отношение на обществото, българинът щеше да има осведомен избор. Хората са привикнали да гласоподават за спечелилия. До последно ГЕРБ беше посочена за победител. Убеден съм, че в случай че другата седмица има още едни парламентарни избори, " Продължаваме промяната " ще имат 100 депутати и ще сформират кабинет с 4-годишен мандат ", съобщи Андай.

А според журналиста Люба Ризова скандалът към двойното поданство на Кирил Петков му е донесъл спомагателни гласове.

" Целият случай му завоюва още повече благосклонностите на хората, които живеят в чужбина, защото не желаят да бъдат припознавани като чужденци. Очаквам превръщане на Изборния кодекс. Кирил Петков наруши закона като си разреши да пропагандира. Това отдава е висяща тематика - с какво толкоз се трансформира вотът, в случай че има пропаганда в последния ден. Но при такава ниска изборна активност денят за размисъл действително няма значение ", проучва Ризова пред Bulgaria ON AIR. 

Тя видя в държанието на Корнелия Нинова след излизането на резултатите, самочувствието на незаобиколим фактор. 

" Тя се държи по този начин, все едно заемат мястото на Движение за права и свободи. Нинова заявява, че е подготвена на сериозна диалогичност. Когато мирише на власт, политиците са доста внимателни и внимават какво споделят. Очевидно е, че някой различен ще разпределя функциите и би трябвало да се внимава какво се приказва ", съобщи Ризова.

Илхан Андай предвижда поддръжка на Българска социалистическа партия за държавно управление на " Продължаваме промяната ".

" Ако левицата този път отстъпи, доста елементарно ще се сътвори кабинет, подсилен и от " Демократична България ", и от " ИТН ". Въпреки че Слави Трифонов е непредвидим. При него виждаме едни сценаристи, само че не знаем каква е огромната му цел в политика. Той направи доста неверни ходове, а и не знаем кой стои зад него ", разяснява журналистът.

Той акцентира огромната изненада - Костадин Костадинов, събира повече гласове за президент от Лозан Панов. Според него кандидатът на " Възраждане " е получил сериозна поддръжка от антиваксъри и злобари.

И двамата посетители са уверени, че напролет ще има нови избори.

" Ако избутат до март, на власт може да дойдат ГЕРБ и Движение за права и свободи прегърнати, само че би трябвало да се пречистят. Те не могат да бъдат дружно във властта с Борисов и Пеевски. По-добре е единият да го няма, а най-добре и двамата ", съобщи Илхан Андай. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР