Борисов няма да подаде оставка, защото ще излезе, че не

...
Борисов няма да подаде оставка, защото ще излезе, че не
Коментари Харесай

Епохата Борисов приключва

 " Борисов няма да подаде оставка, тъй като ще излезе, че не може да приключи нито един мандат ". Такава прогноза направи пред БНР социологът проф. Петър-Емил Митев, създател на Институт " Иван Хаджийски ". По думите му от напрежението на митингите ще зависи дали ще е задоволително, с цел да принуди премиера да се отдръпна от властта. Професорът напомни, че Бойко Борисов към този момент два пъти е подавал оставка и разяснява, че " той е наясно с този акт " на слизане от власт.

Според него митингът е недоразвит и " като пестник се концентрира върху настояването за оставка ". " Оставката, сама по себе си, не може да докара до промяна на модела ", безапелационен беше социологът.

" Това, което виждаме, е, че броят на протестиращите понижава, а той беше медийно пресилен. Едни по-прецизни калкулации демонстрираха, че максимумът в центъра на София е бил към 6 хиляди души. Броят на протестиращите понижава, дружно с това се радикализират формите ", изясни проф. Митев и добави, че по-радикалните форми на митинг изискват повече организация и повече са нарушаванията на закона, което води до повече мотиви за гражданско неодобрение:

" В държанието на полицията се вижда тъничък план - да се оставят лудите да се налудуват, т.е. протестиращите да стачкуват и да влязат в директен спор с жителите.... Гражданското неодобрение може да ерозира митингите ". 

В предаването " Преди всички " социологът разяснява, че " има огромна преднамереност в изказванието, че цялата външна и вътрешна политика на Борисов е цялостен неуспех ":

" Факт е, че през 2019-а година е създаден най-големият БВП в цялата история на България. През последните 15 години най-сериозният външнополитически триумф е началото на нова фаза в европейската интреграция - включването във валутния механизъм ". 

Проф. Митев се съгласи, че това не прави фигурата на премиера Бойко Борисов безспорна и даде образец с времето преди 1989-а година, когато Тодор Живков е твърдял, че е построил една втора България, само че хората са се вглеждали не в цифрите, доказващи това, а в това, което е било присвоено от ръководещата върхушка:

" Беше отритнат Живковизмът, в това число от неговата лична партия. Сега явно епохата " Борисов " завършва. В митингите преобладават младежите. младото потомство, с което Бойко Борисов няма общ език, а той умееше да води разговор, само че в този момент неговото умеене няма резултат ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР