„Борисов кара много труден мандат. От септември миналата година само

...
„Борисов кара много труден мандат. От септември миналата година само
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Борисов е в ситуация пред буря

„ Борисов кара доста сложен мандат. От септември предходната година единствено скандали”, разяснява в „ Здравей, България” по NOVA социологът Андрей Райчев.

Той даде като образци оградата на границата с Турция, хасковските братовчеди, казусът със суджука и по този начин до продажбата на ЧЕЗ.

Бисер Петков: ориста ми като министър зависи от хората с увреждания

Борисов в Народно събрание: Отидох в Русия да видя Радев какво е трасирал

Президентът за случая в Пловдив: Лобизмът убива

„ На този декор на Борисов единствено му липсва махленски митинг. Това би обрекло държавното управление. Ако стане нещо непрекъснато на улицата ръководещите няма да издържат”, предвижда Райчев. Той уточни президентът Румен Радев „ отчетливо счита, че това държавно управление би трябвало да си ходи”.

„ Изтича юни. Свършва председателството на Европейския съюз от България. По време на него се случиха няколко доста значими неща, основното от които е, че се образува доста мощен геополитически опън върху това правителство”, счита социологът.

По думите му то е опънато сред Русия и Съединени американски щати поради връщането на дневен ред на плановете за създаване на АЕЦ „ Белене” и газопровод с съветски природен газ към България.

„ Борисов се реши на два хода, които отчетливо го слагат под доста мощна рецензия на проамериканските сили, в това число в ГЕРБ”, разясни Райчев.

„ Ситуацията е отчетливо пред стихия и това ще се прояви”, безапелационен е социологът.

Той разясни, че до края на политическия сезон остава месец, в който опозицията наподобява ще нанесе още един удар. Вероятно обаче нещата ще ескалират през септември

„ В този смисъл Борисов се старае и то по инстикт, незабавно да погасява напрежението. Той е пожарникар и доста добре знае, че дребното огънче, не е малко. И гаси всичко, което вижда, в това число с цената на този доста способен министър”, изясни Райчев оставката и неочакваното връщане на Бисер Петков на поста отпред на Министерството на труда и обществената политика.

Политологът Антоний Гълъбов обаче не счита, че „ обстановката е пред буря”.

„ Ние приключваме едно сполучливо председателство. В момента целят звук, който се нагнетява, чувството за идна стихия е просто опитът на опозицията да заглуши европейският диалог”, уточни Гълъбов.

По думите му с непрекъснатите си рецензии към кабинета, президентът Радев „ стои отвън институцията си” и се „ държи като опозиционен политически лидер”. „ Отсъствието на президент стартира да се усеща”, акцентира политологът.

Той регистрира, че ГЕРБ е „ единствена политическа партия в България, която неотложно се освобождава от всеки, към който възникне проблем. В това трето държавното управление имахме първата оставка на министър на практика единствено по съмнения” и в този момент има „ лека смяна в отношението към кадровите ресурси” с връщането на поста на Бисер Петков.

Според Гълъбов последната поръчка за избор на съмнение към кабинета на тематика „ Сигурност” от Българска социалистическа партия „ нито е сериозна, нито е направена както трябва”.

„ Не считам, че предстоят съществени политически промени до края на годината”, предвижда политологът Антоний Гълъбов.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР