Борисов: Кабинетът шикалкави, ГЕРБ ще подкрепи евроатлантическия ангажимент

...
Това шикалкавене на парвителството не ми харесва. Държат се все
Коментари Харесай

Това шикалкавене на парвителството не ми харесва. Държат се все едно не сме в НАТО и ЕС. Вчера, докато европейските премиери са в Киев и се срещат и подкрепят президента Зеленски, нашият премиер се разхожда сред палатки. Това каза лидерът на ГЕРБ по време на срещата с украинския посланик у нас Виталий Москаленко в централата на партията.

"Колегите ми ПГ от ГЕРБ ще подкрпят всичко, което поиска посланика - от въздушното простраство до помощи. Ако правителството има куража да се държи евроатлантически, ние като ПГ ще ги подкрепим с нашите 60 депутати. Днес става въпрос за ценности, а не за история и признателност към тези, които са ни освободили. Днес умират жени и деца, милиони бежанци. Нямаме право да не бъдем част от световната демократична общественост и трябва да приложим всички мерки, за да бъде спряна войната", каза още Борисов.

"Сега /от кабинета, бел.ред./ искат да си измият ръцете с войната, но увеличението на тока започна още през месец юни. С държавната спекула. Произвеждаш ток на 50 лв., и го продаваш на 600 лв. Е, точно това е спекула", коментира още Борисов.

От своя страна посланик Москаленко отново призова за затваряне на въздушното пространство над Украйна.

Ще отстояваме човешките идеали и независимостта на нашата държава. Сражаваме се успешно по земя. Отбиваме всички атаки. Но небето трябва да бъде затворено, защото преимуществото на агресора е доста сериозно. Това му позволява да бомбардира. Мариупол е разрушен на 80%. Харков също е подложен на тежки разрушения, каза той и добави:

3 хиляди души са избити от руснаците в Мариупол за 20 дни. 10-годишно дете и 30-годишната му майка бяха погребани в двора на собствения им дом. Такива примери са хиляди. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР