Борисов искаше да получи състав на кабинета в рамките на

...
Борисов искаше да получи състав на кабинета в рамките на
Коментари Харесай

Номинираният за министър на отбраната в кабинета Денков проф. Тодор Тагарев: Не съм сигурен, че ще стана министър

" Борисов искаше да получи състав на кабинета в границите на един уикенд. Тогава ми се обади учен и аз одобрих ". Това съобщи номинираният за министър на защитата в кабинета " Денков " - проф. Тодор Тагарев в предаването " Денят ON AIR ". 

Той прикани да се откри формула за сформиране на постоянно държавно управление, без значение дали с първия или втория мандат. 

" Каква ще е технологията е въпрос на лидерски умения от двете политически сили, от тях зависи да се откри единодушие България да върви по пътя евроатлантическия път ", уверен е гостът.

Той напомни изявлението на Асен Василев, че 2/3 от гласоподавателите на ПП-ДБ не утвърждават ръководство с ГЕРБ-СДС.

" Дано да бъде намерена управленска формула, очевидно е, че ПП-ДБ рискуват да изгубят гласоподавателите си. Но и двете страни би трябвало да създадат отстъпки. Топката е в полето на ГЕРБ-СДС, не съм сигурен че ще дадат поддръжка за втория мандат, не съм сигурен че ще стана министър. Но положителният вид би бил да има държавно управление ", сподели още проф. Тагарев пред Bulgaria ON AIR.

Номиниранията за боен министър посочи, че в стратегиите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС няма основни разлики по въпросите на защитата. По думите му - би трябвало да имам подобаващи хора на подобаващите позиции и тогава няма да е значимо кой кабинет ръководи.

" Той би трябвало да поддържа модернизацията на армията, а освен популистки хрумвания за високи заплати и пенсии. Иска се политически тил ", разяснява събеседникът.

Изчисленията му демонстрират, че плануваните 6,5 милиарда за рационализация няма да стигнат за заложените планове, което са за 12 милиарда Проф. Тагарев изрази вяра, че България ще е подготвена да посрещне новите изтребители до 2025 година Оголването на въздушната отбрана на страната ни дефинира като " несериозна отбранителна политика ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР