Борисов и Каракачанов обявиха старта на възстановяването на ВВВУ Георги

...
Борисов и Каракачанов обявиха старта на възстановяването на ВВВУ Георги
Коментари Харесай

Борисов и Каракачанов обявиха старта на възстановяването на ВВВУ „Георги Бенковски”

Борисов и Каракачанов оповестиха старта на възобновяване на ВВВУ „ Георги Бенковски ” (СНИМКИ) Премиерът на Република България Бойко Борисов и военният министър Красимир Каракачанов, дружно с началника на защитата военачалник Андрей Боцев бяха на посещаване във Военновъздушна образователна база " Георги Бенковски " - Долна Митрополия, където оповестиха, че за празника на Българската войска - 6-ти май би трябвало да бъде възобновен статута му като Висше военно-въздушно учебно заведение.
 vvu DarikNews.bg

Малко след 10:30 часа на 2 април те кацнаха на летището в базата, като бяха посрещнати с военнни почести и химна на Република България.

 vvu DarikNews.bg

По-късно те организираха среща с персоналния състав на Военновъздушна образователна база " Георги Бенковски " -Долна Митрополия.-->

Темата на срещата беше пускане на възобновяване на Висшето военно-въздушно учебно заведение в Долна Митрополия. Борисов очерта идните дейности като сподели, че за 6-ти май тази година би трябвало да бъде оповестено възобновяване на Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски ".

 vvu DarikNews.bg
„ Няма логичност да се дадат толкоз пари за самолети, в случай че наземният състав, водачите, хората не са готови за тях. Това е комплицирана специалност. Всяка неточност се санкционира съдбовно. Един хеликоптер е 50 милиона, един аероплан е 100 милиона. Поставяме човешкия живот преди всичко “, акцентира българският министър-председател.

Премиерът Бойко Борисов разпореди на управлението на Министерството на защитата да започва процедурата по възобновяване на статута на Висшето военновъздушно учебно заведение в Долна Митрополия, тъй че най-късно до 25 април да бъде признато с решение на Министерския съвет, а по-късно да се гласоподава и от Народното събрание.

В изявлението си пред управлението, преподавателите и курсантите на факултета „ Авиационен “, министър-председателят Борисов акцентира, че са нужни ограничения подготвените у нас водачи да останат да работят в България.

 vvu DarikNews.bg

 vvu DarikNews.bg
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР