Борисов и ГЕРБ поставиха България на колене пред 5 търговски

...
Борисов и ГЕРБ поставиха България на колене пред 5 търговски
Коментари Харесай

Нинова: ГЕРБ налива с едната ръка пари на Арабаджиев и Миньо Стайков, с другата им взима ролсройсите

Борисов и ГЕРБ сложиха България на колене пред 5 търговски вериги. 
 Борисов: Решението за Унгария е без правна стойност и е за някой ден  Нинова съгласна с Борисов за поддръжката за Унгария  България ще поддържа Орбан, не наказания на Европейски Съюз против Унгария
Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на среща с жители във Велико Търново за „ Визия за България “. Тя изясни, че държавното управление дава открит урок за антиикономическа, антиевропейска политика и липса на държавност - Порожанов е отишъл при комерсиалните вериги да ги помили да не повишават цената на хляба. Лидерът на левицата акцентира, че в ръцете на ръководещите са всички механизми за въздействие на шоковото повишаване на цените на хляба - понижаване на Данък добавена стойност, сезиране на Комисия за защита на конкуренцията. По думите й комисията би трябвало да попита веригите - за какво натискат българските производители да продават продукцията си под себестойност. Тя добави, че хлебопроизводители са обяснили, че в случай че един самун коства 1 лев, 35 ст. се заплаща на производителя, 45 ст. са за комерсиалната верига и 20 ст. отиват като Данък добавена стойност в бюджета. Нинова акцентира, че Българска социалистическа партия е повдигала неведнъж тематиката с двойните стандарти при храните, предложила е закон за комерсиалните вериги, както и ограничения за подкрепяне на българското произвеждане. „ Малкият и междинният бизнес е пропищял от извиването на ръце от страна на комерсиалните вериги - да продава под себестойност, да заплащат услуги, които не им се дават. Докъде докара Борисов България? Вместо да изправят страната против този проблем и да се оправят с него, те отиват да се молят на колене “, съобщи Корнелия Нинова. 

Председателят на Българска социалистическа партия цитира думите на Борисов: „ Олигарсите, в случай че не желаят да им взимаме ролсройсите, да съблюдават законите “. Тя напомни първия мандат на Борисов, когато са обикаляли с хеликоптери и са снимали палатите на митничари, на олигарси и са обещавали да им ги приберат като нелегално добити. „ Палатите още са си там и тези хора си живеят в тях. Така и в този момент - до момента в който с едната ръка прибира ролсройсите, с другата ръка на същите хора им наливат милиони от нашите пари “, сподели още тя. Лидерът на Българска социалистическа партия попита - кое държавно управление е наляло пари в хотелите на Арабаджиев, на който в този момент му прибират ролсройсите, с цел да спят там всички европейски делегации и е наляло на Миньо Стайков стотици хиляди по време, отново на Европредседателството, с цел да доставя с ракия за гостите от Европа. „ С кои очи в този момент ще погледнат тези европейски водачи и ще им кажат, че са спали, яли и пили от такива хора, които в този момент ги прибират за закононарушения “, попита Корнелия Нинова.

На страницата си във фейсбук късно нощес тя разяснява и думите на премиера Борисов от Залцбург, че Решението на Министерски съвет да бъде направена позиция против предлагането на Европейския парламент към Съвета на Европейски Съюз за започване на процедура за лишаване на гласа на Унгария няма правна стойност.

Нинова написа: 

И какво стана в този момент? Сутринта патриотите се похвалиха, че държавното управление взело единомислещо решение България да поддържа Унгария и господин Орбан. Борисов обаче отиде в Залцбург, дръпнаха му ушите и съобщи четата. Браво, господин министър председател. Последователен сте. Не за пръв път вършиме една външна политика вътре за електората, а друга - на открито пред началниците. А съдружните ви сътрудници са за декорация. Горките патриоти. С какъв екстаз оповестиха през днешния ден отбраната си за Виктор Орбан. А в този момент? Мислех, че това държавно управление не може към този момент да ме изненада с нищо. Но съумя. То ще е първото, което публично и то пред Европейски сътрудници е делегитимирало институцията Министерски съвет с думите на министър председател: “решението на Правителството няма правна стойност ”. То е за " някой ден ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР