Борисов е в стабилно състояние и се лекува в домашна

...
Борисов е в стабилно състояние и се лекува в домашна
Коментари Харесай

Проф. Балтов с извънредни новини за състоянието на Борисов и препоръка към Радев

Борисов е в устойчиво положение и се лекува в домашна конюнктура. Под непрекъснат надзор е. Колегите от ВМА ще го лекуват. Това съобщи в ефира на Нова телевизия шефът на "Пирогов " проф. Асен Балтов.

"Виждаме, че макар че беше свалена карантината 5 дни след събитие, той към този момент е показал признаци. Карантината би трябвало да е сред 7-10 дни ", сподели той.

"Трябва да сме по-безкомпромисни и да се съблюдават периодите за карантина. Отрицателен тест в действителност не е съображение за никого да бъде освободен от карантина. 10 дни би трябвало да е карантината на всеки, който е контактен на първа линия ", сподели Балтов.

Според него.

" Борисов има първите признаци - общо неразположение, мускулна уязвимост, повишаване на температурата ", сподели Балтов и изясни по какъв начин кардинално протича по-натам болестта:

"Следващите признаци са болки в гърлото, хрема и загуба на подушване и усет. По-натам стартира лека и суха кашлица. Тогава би трябвало да се направи фотография на белия дроб и скенер. Тогава стартира антибиотично лекуване и такова с ремдесивир ", съобщи той.

" Ако клиничната картина на Борисов се развие по неприятен сюжети, той е доста рисков " , призна Балтов. По думите му самоизолирането му би трябвало да бъде нещо извънредно значимо.

Балтов призна, че лекари с по-лека симптоматика от първа линия не престават да работят, тъй като няма кой различен да работи.

Шефът на "Пирогов " разяснява и случая на издъхналия пред прага на дома си мъж в Плевен, който е бил върнат от лечебно заведение, макар тежкото си положение, тъй като нямал разполагаем ПСР тест:

"Човек, който е с дихателна непълнота наложително би трябвало да бъде признат в болница , а къде ще бъде ситуиран, до момента в който му излезе ПСР теста, е работа на управата на болничното заведение. Човек с дихателна непълнота не може да бъде връщан ", сподели той.


"Забранил съм приемът за планови интервенции от 23-и. На плановите пациенти им се прави ПСР тест до 24 часа. В последните две седмици следим дифурзно разпространяване на К-19. Много от тях влизат в инертен интервал. ПСР пробата не ги хваща, оперираме ги и след това те демонстрират признаци и болничното заведение става клъстер ", сподели той.

"Преди 10 дни едно поделение към този момент "изгърмя по този начин ". От през вчерашния ден имаме проблем в травматологията. Днес детайлно ще забележим по какъв начин да разпределим пациентите и кой от личният състав е болен. Това дифузно разпространяване, което влиза в болничното заведение, заразява хората, които лекуват ", сподели Балтов.

По думите му към 60 индивида от личния състав на "Пирогов " сега са интензивно заболели . "Имаме и излекувани - към 150 души ", сподели той и добави, че от през днешния ден се уголемява броя на реанимационните кревати.

Той съобщи, че на ден по 47 медицински лица се заразяват от коронавирус, което е висока цифра.

По думите му сега "Пирогов " сега разполага със 75 кревати за приблизително тежки случаи и 22 кревати в реанимация. "Ще увеличим с още 30 кревати местата за приблизително тежки случаи и с 15 в реанимация ", сподели той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР