Борисов често сменя ролите си. Както в последните седмици беше

...
Борисов често сменя ролите си. Както в последните седмици беше
Коментари Харесай

Социолог: Вариантите пред ГЕРБ са по-скоро да се насочи към другите политически сили

" Борисов постоянно сменя функциите си. Както в последните седмици беше извънредно изострен към " Продължаваме промяната ", в по-малка степен, даже положителен към " Демократична България ". Но съм сигурен, че имат общи неща, споделят европейското бъдеще на страната, Шенген, Еврозоната, ПВУ. Въпросът е обаче, че няма по какъв начин това да бъде признато от " Продължаваме промяната ", тъй като колкото и да се пробва " Демократична България " да играе балансираща роля, антагонизмът е доста сериозен ", акцентира в ефира на Bulgairia ON AIR социологът Добромир Живков от " Маркетлинкс ".

" Излязоха изявления, че Христо Иванов е споделил, че главната цел е да се удържи обединението. Нямам подозрения, че тук ще има някаква разнопосочност във връзка с решението дали да се договаря и по какъв начин да се договаря. Вариантите пред ГЕРБ са по-скоро да се насочи към другите политически сили - Борисов за следващ път направи поклон към " Възраждане ", разгласи за промени профил на гласоподаване. Но тази партия съставлява опасност за българската политическа ориентировка ", акцентира Живков.

Социологът напомни, че дейностите на служебния кабинет и президента Радев не бяха подложени на критика от Бойко Борисов.

" Ние доста добре виждаме накъде вървят те. По никакъв метод сега ГЕРБ не проблематизира пътя, който поема служебният кабинет и президентът Радев, и в несъгласие с нашата геополитическа ориентировка ", добави той.

" Изглежда, че ПП-ДБ нямат изключително доста съдружници в този парламент. Българска социалистическа партия беше, само че там разривът във връзка с геополитическата тематика е доста сериозен. Още от предходната акция ГЕРБ работят за нормализирането на " Възраждане ". Превръщането на партията в значителен фактор. Това е една от линиите на тактика ", уточни още Живков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР