Борисов често е многозначителен, но този път ясно каза какви

...
Борисов често е многозначителен, но този път ясно каза какви
Коментари Харесай

Любен Дилов: Състезанието сега ще е кой ще успее да обясни на собствените си избиратели какво е направил

Борисов постоянно е дълбокосмислен, само че този път ясно сподели какви са изискванията да има кабинет - при какви условия ще бъде образуван, че не може да не бъде препоръчан тъкмо подобен кабинет, при какви условия ще се търси поддръжка и какво ще стане в случай че не откри тази поддръжка. Това разяснява в ефира на Дарик депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син.

“Беше ясна пра́вата на вероятното развиване - минава кабинет на малцинство, даже и съперниците на този кабинет щяха да се усещат удобно и след 100 дни този кабинет пада. Дали свален от Борисов или от опозицията ”.

Политическата класа и гласоподавателите, съгласно Дилов, не са дорасли за комплицирани демократични схеми и това е една от аргументите за актуалната политическа рецесия.

“Затова споделих и в залата - следим абсурд - хората, които ще гласоподават “за ” се надяват скрито да не мине, а хората, които ще гласоподават “против ” се надяват да мине (бел. ред. - кабинетът “Желязков ”). По-важният въпросът е за какво се получи по този начин? И отговорът е противен - политическата ни класа, а и гласоподавателите ни не са дорасли до такива комплицирани демократични схеми, каквото е ръководството на малцинството.

Сглобката, съгласно Дилов, също е била сходна скица. Много подложена на критика, доста обсъждана с отрицателна конотация, само че в последна сметка една работеща скица, уточни депутатът. Кой е отговорен за неуспеха ѝ, съгласно Дилов може да се разяснява до сутринта, само че по думите му отговорността е на “Продължаваме промяната-Демократична България ”.

“И аз съм уверен в това, тъй като го видях с очите си. Но по този начин или другояче то счупи се и още веднъж сме на избори ”.

Състезанието в този момент ще бъде за това кой ще успее да изясни на личните си гласоподаватели какво е направил, с цел да ги накара още веднъж да излязат. Това ще бъде една комплицирана задача, безапелационен е Любен Дилов. Задачата на ГЕРБ, съгласно него, е по-лесна, тъй като каквото са дали обещание, това са създали.

“Директно упреквам моя другар Христо Иванов, към който имам най-хубави усеща, тъй като считам, че този негов чест да напусне, който беше съвсем обожествен от почитателите му, беше просто едно бягство в една комплицирана обстановка ”, съобщи Дилов. По думите му Христо Иванов е един от дребното, които можеха да трансформират нещата и да изясни обстановката на гласоподавателите.

В момента има потребност от нещо ново на политическата сцена. Това е ужасно предизвикателство пред съществуващия политически хайлайф - той безусловно би трябвало да си смени езика, да се научи по какъв начин да приказва, по какъв начин да целеполага и целепоставя, по какъв начин да си приказва между тях. Иначе безусловно ще бъде затрит. Дали ще е от план на Радев или някаква нова левица, нова тик-ток партия, никакво значение, той ще бъде изметен. Защото политиката с изключение на прагматизъм и идеологеми е и пазар на фантазии.

Повечето огромни политически сили идваха като отричане на съществуващото.

“Основният ми спор вътре в ГЕРБ е методът, по който ние си приказваме с хората. Въпросът е по какъв начин да излезеш отвън харизмата, филството и фобството на тематика Борисов и да разкажеш на хората, че тази национална партия се пробва да направи това и това и то е доста положително за някого. Красимир Вълчев успяваше много във връзка с образованието да го направи и той се употребява от изключителна поддръжка от съсловието. Единици са случаите, при които имаме сходен тренд ”.

В елита на Движение за права и свободи несъмнено има противоречиви фигури, само че то къде ги няма, съобщи Дилов. “Ние можем да обвиним в много неща Делян Пеевски, само че можем да обвиним в много неща и Лена Бориславова. Даже аз се сюрпризирам, че няма публични обвинениякъм нея за някои неща. Всеки има в какво да бъде упрекнат. Въпросът е, чекогато се постави на масата някаква значима цел и се дискутира с действителни претекстове, а не някакви прикрити, тогава може би може да се направи някаква крачка ”.

На въпрос засъмненията, че в служебния кабинет, препоръчан от ГЕРБ с министър председател Росен Желязков, са взели участие хора, свързани с Движение за права и свободи, Дилов изрази песимизъм и разяснява, че това по-скоро са спекулации, които нямат удостоверение.

Аз мисля, че няма две ДПС-та, съобщи Дилов във връзка спора сред Ахмед Доган и Делян Пеевски. Това, което се случва там сега може да има две пояснения - едното е геополитическо, другото е конфликт на характери, добави още депутатът от ГЕРБ. По думите му българският политически живот печели от това състояние, тъй като освен теоретично, само че и на практика дава опция на българските етнически турци да гласоподават за други политически обединения.

Слушайте цялото изявление в атачмънта.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР