Борислав Сарафов, ръководителят на Националната следствена служба (НСлС), изпрати отворено

...
Борислав Сарафов, ръководителят на Националната следствена служба (НСлС), изпрати отворено
Коментари Харесай

Следователите искат да участват в съдебната реформа

Борислав Сарафов, ръководителят на Националната следствена работа (НСлС), изпрати отворено писмо до Комисията по конституционни и правни въпроси към 47-о Народно събрание. Поводът - готвените промени в правосъдната власт.

Сарафов акцентира, че дефинирането на задачите, смисъла и резултатите от измененията в законодателството е първата нужна стъпка за гарантирането на стремежи положителен резултат. Той добави, че това се отнася както за цялостния изискуем на обществото метод към проблемите, по този начин и за тези, които са относими към статута и пълномощията на следователите в наказателния развой.

Обществото отдава значимо значение на нуждата от правосъдна промяна . Юристи и следователи непрестанно се сблъскват с проблеми в наказателното правоприлагане, чието решение може да се реализира посредством промени в Закона за правосъдната власт и Наказателния кодекс. Това би довело до по-качествено и дейно правораздаване.

Борислав Сарафов насочва зов следователите да получат достъп до публичния спор , като те бъдат включени в работни групи, в които ще се разискват готвените промени. Ръководителят на Национална следствена служба има вяра, че следователите ще имат принос за формулиране на устройствените и процесуалните правила.

" Надявам се законодателните оферти да не бъдат изготвяни " на мрачно " от анонимни групи , без да станат притежание на магистратската общественост, показа Сарафов.
 Петков даде обещание: Съдебна промяна ще има, и то доста скоро
Петков даде обещание: Съдебна промяна ще има, и то доста скоро

Премиерът с явен аршин за новия началник на КПКОНПИ - да има един критерий към всички
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР