Борислав Сарафов и Сотир Цацаров не се явиха в комисията

...
Борислав Сарафов и Сотир Цацаров не се явиха в комисията
Коментари Харесай

Сарафов, Гешев и Цацаров отказаха да се явят в комисията Нотариуса

Борислав Сарафов и Сотир Цацаров не се явиха в комисията " Нотариуса ". В началото на съвещанието Никола Минчев заяви, че двамата са изпратили писма, с които отхвърлят поканата да бъдат изслушани.

По-рано през седмицата и Иван Гешев изпрати писмо, с което уведоми комисията, че не в страната и е подготвен да се яви пред комисията след 10 април, когато към този момент ще бъде в България.

В писмото на Сотир Цацаров се споделя, че е изслушан от Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, където е изложил обстоятелствата, които са му известни. Заявява, че не познава Мартин Божанов и няма какво да каже за него.

В писмото до ръководителя на комисията Никола Минчев Борислав Сарафов посочи, че след встъпването му в служба като основен прокурор са подхванати дейни дейности по изясняване ролята на Мартин Божанов и негово нерегламентирано влияние в служебната активност на настоящи магистрати. Сарафов припомня за инспекцията, която разпореди в Софийска районна прокуратура и апелите към ръководителя ѝ Невена Зартова да подаде оставка.

Изтъква и, че е упълномощил инспекция на всички прокурорски преписки следз открита информация от 2020 година, установяваща „ позволени груби престъпления “ от страна на наблюдаващите прокурори по двете досъдебни производства на Специализирана прокуратура, свързани с проблема „ Осемте джуджета “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР