Борислав Сарафов, директор на Национална следствена служба и зам.-главен прокурор,

...
Борислав Сарафов, директор на Национална следствена служба и зам.-главен прокурор,
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Убийците на граничаря са опитали да доубият и военен от патрула

Борислав Сарафов, шеф на Национална следствена работа и зам.-главен прокурор, приказва по всички настоящи тематики пред Георги Любенов от Българска национална телевизия.

Запитан за това дали ефикасната присъда на Десислава Иванчева е обективна или трансформира някогашната кметица в жертва, той сподели: " Десислава Иванчева може да бъде жертва само на своята лична лакомия. Една от най-тежките форми на корупция е точно в локалните администрации. Ако един локален админ се вземе за човек, от който зависят орисите на района, това не е добре и би трябвало да вземем съответните ограничения. "

Според него това е образец за обективна присъда. Тя е постановена от Върховен касационен съд.

За постигнатото през мандата му на шеф на Национална следствена служба и за преизбирането на Борислав Сарафов за втори мандат, той съобщи: " Сред следователите аз съм пръв измежду равни. За 5 години постигнахме доста. Службата израсна кадрово, професионално и административно. Общественият и професионален имидж на службата е висок, сподели още Сарафов (не уточни на какви данни се базира, б.р.). Разполагаме с извънредно съвременно съоръжение с съвременен програмен продукт, който е утвърден от нашите евроатлантически сътрудници. "

" В България работят следователи, които проверяват по каузи. Това са досъдебни производства с изключително висока фактическа и правна трудност. Това са най-тежките каузи – финансови следствия, тежки форми на корупция, проведени незаконни групи (също без да уточни съответни триумфи, б.р.) ", сподели още той.

Той разяснява и убийството на граничния служител на реда: " За гибелта на българския служител на реда Петър Бъчваров са арестувани братята Енгин и Мустафа ".

Една от главните версии за стрелбата на границата, която циркулира измежду локалните, е, че са стреляли, тъй като са се уплашили.

" Това по никакъв метод не омаловажава действието и вредоносния резултат. Те са умъртвили еднообразен български служител на реда и се надявам да си получат заслуженото ", споделя той.

Според него извършителите не са били стреснати, а извънредно арогантни, пробвали са се да влязат и да доубият военния. " Изключително безочливо. Не мисля, че са невменяеми и не могат да носят отговорност за действието си. В рамките на утрешния ден следователи и екип от специалисти ще създадат следствен опит, с цел да открият тъкмо от кое място са създадени изстрелите. "

За импортирания в съда обвинителен акт по делото “Семерджиев ”, той съобщи: Надявам се Георги Семерджиев да получи оптималната присъда, тъй като това в действителност е извънредно надменно деяние (засега държанието му е квалифицирано по извънредно тежкия член като преднамерено ликвидиране с заобиколен предумисъл, б.р.) Поведението му е неприемливо.

По мотив разпита на министъра на енергетиката тази седмица, той съобщи: " Министърът на енергетика беше извикан на разпит за това дали има, или не нарушавания при доставките на газ. Цял екип следователи работят и се надявам истината напълно скоро да излезе нескрито. Надявам се, че до Нова година ще имаме изясняване на случая. "

" Задържан е върховен чиновник на гранична полиция с рушвет от 2000 лв.. за доставка на механически средства. Казал е, че тъй като те по този начин работят. Което приказва за методичност, споделя Сарафов (той е един от най-верните съидейници на Иван Гешев, в това число във водещата се откровена война с Министерство на вътрешните работи, б.р.) ", сподели още той.

" Лично аз с Министерство на вътрешните работи работя добре и няма напрежение ", каза следовател №1.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР