Борислав Михайлов печели президентските избори за БФС, макар и с

...
Борислав Михайлов печели президентските избори за БФС, макар и с
Коментари Харесай

Боби печели битката за БФС с 11 гласа аванс пред Бербо

Борислав Михайлов печели президентските избори за БФС, въпреки и с най-малък задатък пред Димитър Бербатов, сочат последните вести от форума в НДК. Досегашният президент събра 241 гласа от 479 действителни бюлетини, а за някогашния голмайстор са дали своят вот 230 делегати. Осем е получил Христо Порточанов. Това е изцяло задоволително (50 % + 1 глас) за изборната победа на Михайлов.

Екипът на Бербатов подозираше нечестна борба и сигурно ще апелира. Това бе най-драматичната и сложна победа на Михайлов в петите избори, в които взе участие и печели.

Резултатът от вота през днешния ден значи, че 58-годишният Михайлов ще продължи да ръководи футбола ни над две десетилетия. Той е на поста от 2005 година, а мандатът е за още 4 години и няколко месеца, чак до 2025-а.

Конгресът стартира в 10 часа в НДК, като претендентите за поста бяха шестима - Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев. Последните двама от тях се отдръпнаха преди началото на гласуването, което започва към 13 часа.

Очакваха се 505 делегати, само че по разнообразни аргументи (невъзможност да участват или прекъсване при здравния тест на входа на НДК) в залата влязоха 483.

Още при влизането, делегати, претенденти и кореспонденти бяха посрещнати от агитка с плакати в поддръжка на Бербатов и срещу актуалното управление. Имаше и камери на английския тв колос Sky Sports, съчетаващи любопитен репортаж от изборите за началник на футбола ни с подготовка за предаването на мача тази вечер България - Северна Ирландия, който медията ще излъчи.

В залата настанаха няколко абсурда в хода на конгреса. Първо предложение от делегати да има наблюдаващи от всеки кандидат-президентски щаб в изборната комисия бе отхвърлено с непосредствен брой гласове (около 190-180 при много въздържали се). После имаше спор и за това покровители на кандидатите да наблюдават за изборния развой и преброването на вотовете. Там завоюва опозицията, като Бербатов персонално се качи на сцената и изиска това.

Кандидатът Дражев, който взе участие на третата си борба за БФС, непосредствено уточни политическа интервенция във футболните каузи, като уточни Красен Кралев като човек, който подкрепя екипа на Бербатов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР